Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

01.05.2023 11:48

Форма № 20-ОПП

644f7cfc633fd__20-опп.jpg

Довідник типів об'єктів оподаткування для заповнення повідомлення за формою № 20-ОПП

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку). 

Платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти контролюючі органи за основним місцем про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. 

Згідно з Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами, повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків. Форма цього повідомлення передбачає заповнення типу об'єкта оподаткування. 

Ознайомитися з  довідником типів об'єктів оподаткування для заповнення повідомлення форма № 20-ОПП можна за посиланням

Головне управління ДПС у Полтавській області