Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

01.05.2023 11:23

Робота комунальників

644f76ff5503d__IMG_6320.JPG

Днями працівники ККП «Водоканал Плюс» встановили контейнери для сортування сміття по вулицях Юрʼївській, 1 Травня та на площі Перемоги. Дозвіл на їх встановлення було надано виконавчим комітетом міської ради.

Добропорядні жителі міста уже давно сортують відходи – скло і пластик та викидають їх у баки, які розміщені по кількох мікрорайонах нашого міста.

То ж до існуючих контейнерів для роздільного збору відходів доєдналися сучасні контейнери для паперу та пластику.

Уже ні в кого не викликає сумніву той факт, що правильний збір та розподілення сміття – є важливим питанням не лише для екології, але й для економіки країни. Перероблення та повторне використання сировини економить колосальні ресурси та сприяє зменшенню кількості небезпечних токсичних відходів на звалищах.

Закликаємо жителів міста завчасно сортувати відходи та викидати їх відповідно до кольорів баків: контейнери синього кольору – папір, жовтого – пластик.

Питання утилізації та вивезення ТПВ наразі актуальне та болюче не лише для жителів нашої громади. Вирішення даної проблеми носить світовий характер. Та все ж, давайте всі разом не створювати стихійні сміттєзвалища у населених пунктах, за їх межами та утримувати нашу громаду чистою.