Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

01.05.2023 11:12

Вкладники банків

644f749d04a4c__вкладники.jpg

Вкладники полтавських банків спрямували до бюджету понад 10 млн грн ПДФО

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області, з початку 2023 року фінансові установи регіону перерахували до бюджету 10 млн 222 тис грн податку на доходи фізичних осіб з процентів за депозитами. 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов зазначив представникам місцевих ЗМІ, що внесок вкладників банків до бюджету у вигляді сплаченого ПДФО на 3 млн 506 тис гривень перевищив аналогічні показники минулого року. Найбільші суми надійшли із доходів вкладників м. Полтави.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області нагадують, що нараховані проценти за вкладами у банках, кредитних спілках та інших фінансових установах оподатковуються за ставкою ПДФО 18 відсотків та військовим збором у розмірі 1,5 відсотка.

Податкові агенти, які нараховують доходи у вигляді процентів у податковому розрахунку за формою 4-ДФ, відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківській рахунок та загальну суму утриманого з них податку. При цьому інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників до органів податкової служби не передаються.

Головне управління ДПС у Полтавській області