Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

03.04.2023 17:28

Жіноча команда «Лідер» - бронзовий призер Вищої ліги України

642ae3d106f35__20230403_120707.jpg

31 березня в м. Луцьк відбувся заключний VIII тур Чемпіонату України Вищої ліги з футзалу серед жіночих команд сезону 2022-2023 років. Місцева команда «Легіон-Університет» цього дня приймала нашу дівочу команду «Лідер».

Далека дорога далася в знаки нашим футзалісткам, вже на початку гри ми пропустили перший гол. Маючи ігрову перевагу перший тайм закінчився з рахунком 2:2.

На початку другого тайму наша команда знову пропустила м’яч. Переломним моментом став вихід на 26 хвилині наймолодшої нашої гравчині Дар’ї Гребенюк, яка забила гол у ворота супернику зрівнявши рахунок 3:3. З цього моменту наші дівчата взяли ініціативу. Гра закінчилася рахунком 7:3.

Якщо для суперників ця гра не мала значення у турнірній таблиці (6 місце), то для кобелячанок вона була вирішальна, адже вони змагались за бронзову нагороду.

Після затвердження офіційних результатів Чемпіонату України Вищої ліги з футзалу серед жіночих команд сезону 2022-2023 років наші дівчата матимуть звання «Кандидата у Майстри спорту з футзалу». Наразі вирішується питання щодо дати та місця проведення офіційного нагородження команди від «Асоціації футзалу України».

Склад команди: Гребенюк Дар’я, Дубина Вікторія, Середа Анастасія, Захарченко Руслана, Хруль Оксана, Савченко Вікторія, Поберій Юлія, Воскобойник Анна, Федоренко Ангеліна та Максимчук Юлія, яку за результатами ігор визнано кращим воротарем змагань.

«Нам потрібно було довгих 20 років, щоб досягти такого високого результату. Для Кобеляцької ДЮСШ – це історичний момент, адже наші дівчата здобули бронзу на спортивних змагання серед дорослих. Від імені команди хочу подякувати керівникам колишнього району, керівництву Кобеляцької громади та депутатському корпусу, які постійно приділяють увагу розвитку дитячого спорту. Це найкращі інвестиції в майбутнє нашої громади» - наголосив тренер команди Руслан Сабіров.

Вже цього тижня розпочинається навчально-тренувальний збір з футболу по підготовці до другого кола Чемпіонату України Першої ліги серед жіночих команд сезону 2022-2023 років, який проходитиме у м. Гребінка. Для нашої команди перша гра відбудеться 01 травня у м. Чернігів. Тож відпочивати дівчатам не має часу.