Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

30.03.2023 08:55

З виконкому

64252455cdb3b__IMG_5814.JPG

Сьогодні, виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко провів чергове засідання Виконавчого комітету міської ради.

Участь у роботі засідання взяли десять членів виконкому з чотирнадцяти, керівництво, та працівники апарату Виконавчого комітету міської ради.

Порядок денний засідання налічував близько п’ятдесяти питань.

У ході роботи засідання члени виконкому підтримали рішення щодо визначення місця масового відпочинку людей на річці Ворскла в межах м. Кобеляки – територія пляжу «Дитячий» та на водосховищі в межах с. Світлогірське – територія сільського пляжу. Зобов’язали комунальні підприємства «Водоканал Плюс» та «Переволочанське» організувати роботу по підготовці визначених місць масового відпочинку людей на водних об’єктах до купального сезону 2023 року. Окрім того, перед початком купального сезону будуть проведені обстеження дна акваторії пляжів водних об’єктів водолазним підрозділом аварійно-рятувальної служби з видачею відповідних документів.

Також було розглянуто питання створення добровільного формування цивільного захисту Кобеляцької міської ради. Затверджено положення про добровільне формування та призначено головного спеціаліста сектору з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи апарату Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Олександра Масича начальником добровільного формування. Відповідно до положення добровільне формування є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт. До його складу на добровільних засадах включаються громадяни України, які досягли 18-річного віку та здатні за своїми здібностями й станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки.

Члени виконкому також внесли зміни до Переліку адміністративних послуг, що надаються Центром надання адміністративних послуг міської ради, доповнивши їх переліком послуг будівельного характеру, видачі свідоцтв на отримання майнових паїв та дублікатів, передачі в оренду комунального майна та дозволів на розміщення соціальної та зовнішньої реклами. Також керівник ЦНАПу Олександр Ломаков анонсував на перспективу розширення послуг для внутрішньо переміщених осіб у частині ведення реєстрів пошкодженого та знищеного майна внаслідок військової агресії рф.

Цього дня також були підтримані подання від Придніпрянського старостинського округу щодо встановлення меморіальних дощок на честь бійців, які загинули у зоні бойових дій, на фасадах Придніпрянського та Орлицького навчальних закладів – Сергія Герасименка та Миколи Саклаковського. Обидва бійці є уродженцями цих населених пунктів.

Члени виконкому підтримали питання затвердження списку осіб для визначення права на отримання соціальних послуг в Центрі надання соціальних послуг Кобеляцької міської ради та прийняття рішення про їх надання за рахунок бюджетних коштів або з установленням диференційованої плати.

Також були розглянуті та підтримані питання, які належать до роботи опікунської ради та служби у справах дітей.

Одними із підтриманих були питання надання матеріальних допомог жителям громади на лікування хворих та родинам загиблих військовослужбовців. Члени виконкому також одноголосно підтримали виділення коштів на проведення лікування та реабілітацію учасників бойових дій, які отримали поранення. Загальна кількість коштів, передбачена на вказані цілі 450 000 грн.

Насамкінець члени виконавчого комітету надали дозвіл на кронування зелених насаджень, прийняли рішення про присвоєння та зміну адресних номерів житловим і нежитловим будинкам та надали дозвіл на розміщення тимчасових споруд тощо.

Також були підняті питання зменшення кількості безпритульних собак. Члени виконкому обговорили можливість відлову безпритульних тварин, виділення місця для проведення стерилізації відповідними ветеринарними службами та для післяопераційного періоду.

Окрім того, було обговорено питання вивезення твердих побутових відходів. Наразі дане питання на контролі у керівництва міської ради і є одним із найболючіших та потребує негайного вирішення. Не залишилось осторонь питання роботи соціального автобуса. Дане питання потребує додаткового опрацювання у частині дотримання вимог законодавства щодо перевезення пільгової категорії громадян. У зв’язку з цим, з 01 квітня 2023 року, буде тимчасово призупинено рух соціальних автобусів.

Усі підтримані питання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади.

Ряд питань члени виконавчого комітету залишили на доопрацювання.

6425241ebe9c9.jpg 6425244a5a691.jpg