Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.03.2023 12:11

Депутати затвердили виділення коштів для військовослужбовців

64158e64b43bf__IMG_5786.jpg

17 березня відбулося перше пленарне засідання тридцять першої сесії міської ради восьмого скликання, яке провів виконуючий повноваження міського голови-секретар міської ради Василь Фещенко.

Участь у засіданні взяли 18 із 26 депутатів, заступники міського голови, старости старостинських округів, керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, працівники апарату виконавчого комітету міської ради та громадськість.

Спершу депутати сформували порядок денний та узгодили регламент роботи пленарного засідання.

При формуванні депутатами порядку денного пленарного засідання громадський активіст Павло Гунжель вирішив, що має повне право вести сесію та вносити на її розгляд питання. Після тривалих дебатів нарешті вдалося вгамувати Павла Олександровича та надати можливість депутатам відповісти на порушене ним питання. А стосувалося воно виділення з місцевого бюджету коштів для військовослужбовців.

Головуючий на пленарному засіданні Василь Фещенко повідомив, що напередодні відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, де було прийнято рішення про виділення коштів у сумі 10 тис. грн кожному мобілізованому жителю нашої громади, починаючи з першого дня війни. Вони будуть виділятися щоквартально. Їх отримає кожен військовослужбовець.

У підсумку рішенням сесії передбачені кошти на виплату одноразової матеріальної допомоги мобілізованим військовослужбовцям. Виплати в розмірі 10 тис. грн розпочнуться найближчим часом. Перелік документів, які мають подавати заявники, та контакти відповідальної особи будуть висвітлені на сайті міської ради та у засобах масової інформації.

Наступне питання, яке розглянули депутати – інформація керівника Решетилівської окружної прокуратури Івана Сагайдачного про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури впродовж 2022 року.

У ході роботи засідання депутати також затвердили звіт про виконання Плану соціально-економічного розвитку Кобеляцької міської територіальної громади на 2022–2024 роки у 2022 році.

Більшістю голосів була прийнята Програма розвитку цивільного захисту Кобеляцької міської територіальної громади на 2023–2025 роки.

Також підтримано внесення змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту в Кобеляцькій міській раді на 2021–2025 роки шляхом викладення її в новій редакції, внесення змін до Програми фінансової підтримки та розвитку Комунального некомерційного підприємства «Кобеляцька міська лікарня» Кобеляцької міської ради на 2022 2023 роки, майнові та інші питання.

У ході пленарного засідання народні обранці розглянули двадцять п’ять земельних питань, переважна більшість з яких, була схвально підтримана депутатами. Серед них, було і питання щодо розроблення проєктів землеустрою на відведення земельних ділянок для твердих побутових відходів. Дане рішення передбачає попереднього вивчення та узгодження з усіма державними органами на відповідність дотримання санітарних норм та інше.

Загалом цього дня порядок денний засідання налічував сорок чотири питання. По тридцяти восьми були прийняті рішення.

Не розглянутим залишилось питання, для прийняття якого необхідно дотримуватися всіх законодавчих актів, які діють у період воєнного стану. Тож до його розгляду депутати приступлять на другому пленарному засіданні. Сесію не закривали.

З результатими поіменного голосування по питаннях порядку денного можна ознайомитися за посиланням

64158e5bae2ff.jpg 64158e5bc461b.jpg 64158e5c51e36.jpg 64158e5c57fc8.jpg 64158e5cd7ff5.jpg 64158e5cd9b42.jpg 64158e5d3f856.jpg