Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

16.03.2023 12:42

На порядку денному бюджетні питання

6412f30467010__5.jpg

14 березня Таміла Шевченко провела засідання постійної комісії з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін.

Участь у засіданні взяли члени профільної комісії: Анатолій Таранушич, Марина Ященко та Віктор Фесюра, депутати міської ради Микола Попик та Вікторія Омеляненко, в.п. міського голови – секретар міської ради Василь Фещенко, заступники міського голови Михайло Брейко, Олена Стаднікова, Сергій Омельченко, керівники комунальних підприємств громади, структурних підрозділів та працівники апарату виконавчого комітету міської ради.

Одне з питань, які розглянули члени комісії – затвердження звіту про виконання бюджету Кобеляцької міської територіальної громади за 2022 рік». За пропозицією фінансового відділу міської ради з урахуванням міжбюджетних трансфертів, пропонувалося затвердити доходи у сумі 240 422 817 грн та видатки у сумі 232 449 157 грн.

У ході опрацювання питання «Про внесення змін до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на 2023 рік» начальник фінустанови Андрій Дацко ознайомив присутніх з пропозиціями по виділенню додаткових коштів на утримання структурних підрозділів, комунальним підприємствам та на фінансування діючих місцевих програм.

До проєкту рішення були включені кошти: на погашення заборгованості за виплату компенсацій фізичним особам, що надають соціальні послуги на не професійній основі; виготовлення Генерального плану міста Кобеляки; надання одноразових допомог за рішеннями Виконавчого комітету міської ради та інші.

Серед запропонованих до розподілу були кошти на галузь освіти, а саме на придбання: електрогенератора для ОЗ «Кобеляцький ліцей №1»; 5-ти помп для Іванівського, Озерянського ліцеїв та ОЗ «Кобеляцький ліцей № 1», Бродщинської гімназії та Кобеляцької гімназії № 3; посуду для дошкільних та шкільних закладів громади; запасних частин для шкільних автобусів тощо.

Щодо закладів охорони здоров’я, то проєктом рішення передбачено виділення коштів на: виготовлення і оформлення технічної документації на приміщення лікарні, ФАПів й амбулаторій та інші.

По відділу культури, туризму, молоді та спорту було запропоновано виділити кошти на виготовлення й оформлення технічної документації для клубних закладів; проведення поточних ремонтів закладів культури громади; придбання спортивного інвентарю для сільських спортивних інструкторів та придбання бензину для поїздок на спортивні змагання тощо.

Загалом до розподілу пропонується виділити 11 331 045,25 грн. Члени профільної комісії після обговорення запропонованих фінансовим відділом пропозицій рекомендували включити бюджетні питання до проєкту порядку

Вивчаючи потреби структурних підрозділів та комунальних підприємств, були обговорені питання виділення коштів для ямкового ремонту доріг місцевого значення на умовах співфінансування з Полтавської Агенцією місцевих доріг в сумі 4 632 160 грн; придбання сміттєвих баків та глибинних помп для ККП «Водоканал Плюс» та ряд інших.

У ході роботи засідання були також розглянуті питання затвердження місцевих програм: розвитку цивільного захисту і фізичної культури; виконання Плану соціально - економічного розвитку Кобеляцької міської територіальної громади за 2022 рік та інші.

Загалом члени профільної комісії розглянули чотирнадцять питань порядку денного. Відповідно до рекомендацій, одне питання, яке стосувалося оренди комунального майна, було знято з розгляду. Всі інші рекомендовано внести до проєкту порядку денного тридцять першої сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання.

6412f2d2c2ffd.jpg 6412f2d2ca7c3.jpg 6412f2d36572a.jpg 6412f2d37c5b4.jpg 6412f2d3c75f1.jpg 6412f2d409b40.jpg 6412f2d44ed72.jpg