Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

15.03.2023 15:51

Прощання з Віктором Гергенкопом

6411cdb229385__IMG_5756.JPG

Щоденно страшна війна без жалю забирає життя військових, які мужньо та відважно захищають нас від безсердечних та жорстоких російських окупантів.

Сьогодні, 15 березня, жителі Кобеляцької громади провели в останню путь Героя російсько-української війни Віктора Гергенкопа.

Разом з рідними, близькими та знайомими попрощатися з загиблим захисником прийшли мешканці міста. Виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко висловив щирі співчуття рідним загиблого. Після цього до слова долучився Петро Андрушко - начальник третього відділу Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Похоронили Віктора на Алеї Героїв міського цвинтаря. На його честь пролунали постріли зброї.

Довідково:

Віктор Миколайович Гергенкоп народився 13 жовтня 1982 року в Маріуполі на Донеччині. Після закінчення школи вступив до аграрного ліцею. Був призваний на строкову військову службу. Після проходження служби продовжив навчання у м. Дніпро де й приступив до роботи.

По переїзду в м. Кобеляки, працював у Кобеляцькому районному відділі тодішньої міліції.

Під час російського вторгнення, яке розпочалося у 2014 році, Віктор брав участь в антитерористичній операції протягом 2015-2016 років. За оборону української землі отримав статус учасника бойових дій. Має військові нагороди.

13 березня 2022 року Віктор Гергенкоп призваний на строкову військову службу до ЗСУ третім відділом Полтавського РТЦК та СП. Був командиром штурмового відділення 71 окремої єгерської бригади.

Під час виконання чергового бойового завдання, як виявилося – останнього, у результаті мінометного обстрілу, Віктор отримав поранення, несумісні з життям. 10 березня наш земляк віддав своє життя за Свободу та Незалежність України.

Віктор був люблячим чоловіком та батьком. Відважним, товаристським, добрим, щирим, надійним другом. У нього залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Вічна пам’ять Віктору та всім, хто загинув за нашу Батьківщину!

Міська рада висловлює щирі співчуття родині і близьким загиблого.

Спочивай з миром, Герою!

6411cdab96016.jpg 6411cdabb81f1.jpg