Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

10.03.2023 14:57

До уваги жителів Кобеляцької громади!

640b2f66c1026__150716094129_dog_and_his_master_624x351_thinkstock.jpg

Шановні мешканці громади!

Кобеляцька міська рада звертається до господарів собак з проханням слідкувати за своїми улюбленцями!

У місті Кобеляки почастішали випадки скарг схвильованих громадян на велику кількість як безпритульних, так і домашніх собак, які бувають досить агресивними, нападають на дітей та дорослих. Особливо небезпечно, коли собаки гуртуються у зграї.

Аби мінімізувати кількість новоутворених зграй та уникнути агресії від тварин, необхідно дотримуватися таких правил:

  • тримати домашніх улюбленців на прив’язі або у вольєрі;
  • проводити вакцинацію тварин від сказу;
  • вигулювати чотирилапих друзів тільки на повідку та в наморднику;
  • не залишати собак без нагляду тощо.

Будьте відповідальні за тих, кого приручили, щоб не нести відповідальність перед законом у випадку, якщо ваш пес завдасть комусь школи.

Стаття 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення говорить:

«Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.»

Також закликаємо вас прибирати за домашніми улюбленцями!

Окрім цього, пам’ятайте, жорстоке поводження з тваринами несе за собою кримінальну відповідальність!