Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

10.03.2023 14:21

Зробімо свою громаду чистішою!

640b212338ef9__c80a4555b392ba11d26e81a6ef6fa7d6.png

Шановні жителі територіальної громади!

Благоустрій – це візитівка кожного населеного пункту, результат діяльності як місцевої влади, так і громадськості, показник рівня участі територіальної громади у вирішенні проблем і перспектив розвитку сфери благоустрою і комунального обслуговування населених пунктів.

Традиційно, з першими теплими весняними днями, господарі приватних домогосподарств наводять лад на власних земельних ділянках та прибудинкових територіях.

Міська рада та її виконавчий комітет закликає керівників підприємств різних форм власності і жителів громади привести у належний стан території закріплені за підприємствами та прибудинкові території.

Здійснюючи весняну обрізку дерев, прибираючи прибудинкові території від сухого листя, торішньої трави тощо прохання не створювати стихійні сміттєзвалища на території міста чи поряд з майданчиками для збору ТПВ. Вивезенням залишків побутових відходів, гілок займається ККП «Водоканал Плюс» і ви можете замовити їм цю послугу.

Також, вкотре, закликаємо – сортуйте завчасно сміття! Саме для цього по всій території міста встановлені сміттєві баки для різних видів відходів: пластику, скла, ТПВ.

Нагадуємо, що за порушення правил у сфері благоустрою, – несанкціоноване викидання сміття, руйнування газонів, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного покриву тощо – на правопорушників чекатимуть штрафи.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Не будьте байдужими. Робімо нашу громаду кращою та чистішою разом!