Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

16.02.2023 13:53

Штрафи за викинуте сміття!

63ee199a058e6__5d1de8819d626935520493.jpg

Вкотре нагадуємо жителям нашої громади, що на її території діють «Правила благоустрою», які прийняті відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

З метою збереження нашого довкілля прохаємо вас у сміттєві баки викидати лише завчасно сортовані відходи. Не створювати стихійні сміттєзвалища поряд з майданчиками для збору ТПВ викидаючи залишки будівельних матеріалів, рослинні рештки (гілки, листя, траву) та інше.

За екологічні порушення кобелячани нестимуть відповідальність. Зокрема, за самовільне викидання сміття в непередбачених для цього місцях , передбачений штраф у розмірі 1360 грн згідно зі статтею 152 Кодексу України про «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів».

Також Кобеляцька міська рада закликає всіх сортувати відходи, адже перероблення та повторне використання сировини економить цінні ресурси та сприяє зменшенню кількості токсинів на звалищах. Це необхідний для всіх захід, який не потребує, ані фінансів, ані дозволів, ані додаткових витрат. Проте приносить величезну користь.

Пам’ятайте, майбутнє нашої громади, країни та навіть планети залежить від кожного з нас. Не будьте байдужими!