Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

13.02.2023 12:04

Працівниці міської ради відвідали тренінг від проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

63ea0b64212f4__photo_2023-02-13_11-56-58.jpg

9-10 лютого у Полтаві проходив навчальний захід від проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на тему «Проєктний менеджмент. Розробка та дизайн проєктів». Від Кобеляцької громади участь брали Марина Пелюхня – головна спеціалістка сектору економічного розвитку, та Єлизавета Карпенко – головна спеціалістка відділу інформаційно-технічного забезпечення.

У перший день учасниці навчання ознайомилися із сутністю проєктів та проєктного підходу, їх місцем та роллю в публічному інвестуванні. Розглянули важливі питання, що стосувалися грантів, донорів, структури проєктної заявки, життєвого циклу проєкту, управління плануванням проєкту. Навчилися правильно формулювати проблеми, ставити мету та задачі. Розібралися, як скласти план дій завдяки календарному плану, логіко-структурній матриці, діаграмі Ганта тощо.

Другий день розпочався з десяти кроків для успішного створення команди. Охопили тему управління ресурсами та часом. Покращили знання з розробки бюджету, бюджетних переговорів та захисту бюджетної пропозиції. Доторкнулися до низки важливих тем: системи фінансового моніторингу проєкту, фінансового аудиту, моніторингу та оцінювання у проєкті, розробки системи індикаторів проєкту, визначення результатів тощо.

Окрім теоретичних знань, отримали ще й практичні. Адже на навчанні закріплювали почуте виконанням командних завдань: за певний проміжок часу мали створити, розробити та заповнити власний проєкт.

У ролі тренерів на дводенному тренінгу виступили Ганна Бабкова, керівниця Полтавського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», та Тетяна Бардіна, фахівчиня із залучення громадськості Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Полтавського регіонального офісу.

Дякуємо спікеркам за інформативність, продуктивність, активне проведення часу. Дякуємо організаторам за цікаву та корисну зустріч. Дякуємо іншим учасникам за два енергійні дні. Дякуємо за запрошення!

63ea0b592d213.jpg 63ea0b5949ff2.jpg 63ea0b597cf2d.jpg 63ea0b598bde5.jpg