Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

07.02.2023 13:14

У Кобеляках відбулися фінальні змагання з мініфотболу

63e232c162851__IMG_1410.JPG

4 та 5 лютого відбулися півфінальні та фінальні ігри Чемпіонату та першості Кобеляцької міської ради з мініфутболу – одного з найпопулярніших видів спорту у світі. Саме на цих змаганнях вирішувалося, хто боротиметься за чемпіонство, а хто – за бронзові нагороди у кожній лізі.

У суботу за вихід до фіналу змагалися команди І ліги з Шенгурів, Іванівки, Підгори та Козельщини. Серед команд ІІ ліги були такі футбольні колективи: «Озера» с. Озера, «Свобода» смт. Царичанка, «Спарта» с. Лутовинівка, «Лідер» м. Кобеляки.

У першому матчі півфінальних ігор команда з Іванівки здолала футболістів із Шенгурів з рахунком 3:2. Підсумком другого матчу стала перемога спортсменів з Озер, які боролися з командою «Свобода» – у результаті 3:1. Цікавим та напруженим виявилося протистояння між місцевим «Лідером» та хлопцями зі «Спарти». Основний час закінчився рахунком 2:2. Проте у серії післяматчевих пенальті кобелячани святкували перемогу з рахунком 3:2. Команда з Козельщини не залишила жодних шансів своїм суперникам із Підгори, перемігши їх з результатом 6:1.

Отже, за результатами проведених матчів, у ІІ лізі за чемпіонство змагалися «Озера» та «Лідер», право протистояти одне одному в малому фіналі отримали команди «Спарта» і «Свобода».

У І лізі за третю сходинку турніру боролися «Шенгури» та «Прапор». За чемпіонство змагалися «Іванівка» й Козельщина». У недільних матчах першими за розподіл місць змагалися друголігові команди. У протистоянні за бронзові нагороди між лутовинівською «Спартою» та царичанською «Свободою» сильнішими виявилися футболісти з Царичанки, які здолали своїх візаві з рахунком 7:5. Завзятим було змагання за чемпіона другої ліги між «Озерами» й «Лідером». Але кобеляцьким юнакам не вдалося перемогти більш досвідчених суперників. Як результат 3:1 на користь озерян.

Нарешті настав час показати свою майстерність і командам з вищої ліги. Днем раніше «Шенгури» і «Прапор» отримали право грати за бронзові нагороди, а «Іванівка» та «Козельщина» – за золоті. Матчі між цими командами виявилися захоплюючими, адже команди в обох протистояннях видали досить результативну гру. «Шенгури» та «Прапор» мали однакову кількість забитих голів – 6:6. Гра між «Іванівкою» та «Козельщиною» теж закінчилася рівним рахунком – 5:5. Згідно регламенту змагань, щоб виявити переможців, пробивалися шестиметрові післяматчеві удари. Хлопці з Підгори перемогли по пенальті спортсменів із Шенгурів та стали бронзовими призерами турніру. «Козельщина» також по пенальті переграла «Іванівку».

За підсумками проведення Чемпіонату та першості Кобеляцької міської ради з мініфутболу сезону 2022-2023 років, було визначено кращих гравців турніру:

ІІ – ліга: найкращий воротар Євген Тарасенко («Свобода» Царичанка); найкращий захисник Руслан Касміов ( «Озера»); найкращий нападник Данило Маленко («Спарта» Лутовинівка); найкращий бомбардир Володимир Стратій («Свобода» Царичанка) – 19 голів; найкращий гравець Олександр Прокудін («Лідер» Кобеляки).

І – ліга: найкращий воротар Сергій Гордійко («Іванівка»); найкращий захисник Євген Ларченко («Козельщина»); найкращий нападник Дмитро Жимбей («Прапор» Підгора); найккращий бомбардир Олег Галькович («Прапор» Підгора) – 20 голів; найкращий гравець Андрій Левченко («Шенгури»).

Призери та найкращі гравці змагань були нагороджені кубками, медалями та статуетками.

Вітаємо футболістів! Пишаємося нашими земляками!

63e232b9d924a.jpg 63e232b9df8ae.jpg 63e232ba33faa.jpg 63e232ba49833.jpg 63e232ba5c873.jpg 63e232ba8d4cb.jpg 63e232baa90ef.jpg