Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

06.02.2023 10:59

Візит представника Польщі у громаду

63e0c1ce85ac9__2.jpg

Ось уже третій місяць у нашій громаді успішно діє програма «Cash for work Ukraine». Відповідно до якої внутрішньо переміщені особи допомагають приводити до ладу населені пункти та об’єкти комунальної власності нашої громади.

Близько 50-ти переміщених осіб, які працюють за договором, залучені у різних напрямках роботи, а саме: прибирають у закладах соціальної сфери (ФАПи, АЗПСМ, міська лікарня), допомагають робітникам, які надають соціальні послуги особам або сім`ям, які належать до вразливих груп населення, прибирають парки, кладовища, розвантажують, фасують продуктові набори та гуманітарну допомогу, яка надходить до міської ради.

Окрім того, вони надають активну допомогу в будівництві нового загону для сімейства кабанів, які мешкають у КУ «Екопарк».

Нещодавно, у рамках даного проєкту, Кобеляцьку громаду відвідали представники польської організації РСРМ Михал Кульчицький та ВО «Всеукраїнські рубежі» Тетяна Микитан.

У ході візиту представники фондів, які фінансують роботи, мали можливість поспілкуватися з внутрішньо переміщеними особами та оглянути об’єкти на яких вони працюють.

Нагадаємо, що даний проєкт реалізується завдяки підписаному тристоронньому меморандуму між Всеукраїнською організацією «Українські рубежі», Польським центром міжнародної допомоги (РСРМ) та Кобеляцькою міською радою.

63e0c1c82291c.jpg 63e0c1c9948f1.jpg 63e0c1c9e18d6.jpg 63e0c1cb6b161.jpg