Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.01.2023 14:58

Шановні мешканці громади!

63c7ed167eae4__24527-1200x800-2.jpg

Нагадуємо, що на території Кобеляцької міської територіальної громади діють «Правила благоустрою», які прийняті у відповідності до Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

Згідно з статтею 14 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» об'єкти благоустрою використовуються відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони, з урахуванням вимог правил благоустрою території населених пунктів, інших вимог, передбачених законодавством. Окрім того, благоустрій присадибних ділянок та прилеглої до присадибної ділянки території здійснює власник або користувач цієї ділянки.

Фізичні та юридичні особи у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані дотримуватися правил благоустрою територій населених пунктів, не порушуючи права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою населених пунктів. Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу для фізичних осіб від 340 до 1360 грн, для суб’єктів підприємницької діяльності та юридичних осіб від 850 до 1700 грн.

Нагадаємо жителям громади, що у міській раді працює інспектор з благоустрою, який контролює дотримання правил благоустрою та має повне право складати на порушників протоколи про адміністративні правопорушення у сфері благоустрою.

Також жителі громади можуть зверніться до ККП «Водоканал Плюс» або зателефонувати за номером 099-95-83-994. Комунальне підприємство надасть платні послуги з вивезення сміття від домогосподарства.

Шановні мешканці громади, велике прохання віднестися з порозумінням та дотримуватись правил благоустрою на території Кобеляцької міської територіальної громади, оскільки санітарний стан наших вулиць, дворових і прибудинкових територій, озеленення та чистота – це оцінка діяльності не тільки місцевої влади, а й на сам перед громадськості.