Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.01.2023 08:17

Підтримка вразливих категорій ВПО

63c78ee1de3a2__1.jpg

Міжнародні організації продовжують надавати допомогу українцям, постраждалим від війни. Спільно з Урядом України реалізуються програми: від Естонської ради у справах біженців, управління Верховного комісара ООН у справах біженців та від Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста. Громадяни України, які через війну потрапили в скрутне становище, можуть отримати на кожного члена родини від 2220 до 2500 грн разових або ж щомісячних виплат строком до 3 місяців.

У рамках меморандуму про співпрацю між Кобеляцькою міською радою та БО «БФ Карітас Полтава» 17 січня 2023 року соціальні працівники фонду «Карітас Полтава» проводили реєстрацію на оформлення фінансової допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Кобеляцької громади.

Одноразова грошова допомога надається вразливим категоріям населення, а саме: людям з інвалідністю, важкохворим, багатодітним родинам. Також кошти можуть отримати вагітні жінки, одинокі матері, батьки чи опікуни, люди, яким понад 60 років тощо.

Виплати в розмірі 6600 грн (2200 в місяць) передбачені для тих, хто не отримував раніше виплат від міжнародних організацій не пізніше 31 жовтня 2022 року.

За день представники фонду опрацювали 50 анкет та прийняли близько 100 внутрішньо переміщених осіб, які звернулися до них за допомогою.

Нагадаємо читачам, що на території нашої громади спільно з представниками БО «БФ Карітас Полтава» було реалізовано для вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб кілька проєктів:

  • забезпечення внутрішньо переміщених осіб продуктовими наборами;
  • оформлення компенсацій на оплату комунальних послуг у зимовий період;
  • оформлення грошових виплат;
  • робота з дітьми ГО «Наші особливі діти» та психологічна підтримка батьків наших «особливих діток».

Кобеляцька міська рада і надалі буде співпрацювати з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Карітас Полтава».

63c78edbc219e.jpg 63c78edbd8ee3.jpg