Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

29.12.2022 14:36

Остання сесія міської ради у 2022 році

63ad8a0ea1c06__3.jpg

Сьогодні, 29 грудня, в. п. Кобеляцького міського голови-секретар міської ради Василь Фещенко провів двадцять дев’яту позачергову сесію Кобеляцької міської ради восьмого скликання.

Участь у роботі засідання взяли 21 із 26 депутатів міської ради, заступники міського голови, працівники апарату виконавчого комітету міської ради та депутати Полтавської районної ради.

Спершу народні обранці узгодили регламент та порядок денний пленарного засідання.

У ході роботи сесії депутати одноголосно підтримали внесення змін до рішення тринадцятої сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання від 29.10.2021 року № 20 «Про утворення старостинських округів Кобеляцької міської ради Полтавської області та затвердження Положення про старостинські округи Кобеляцької міської ради Полтавської області». Відповідно до прийнятого рішення починаючи з 01 лютого 2023 року на території громади діятимуть дев’ять старостинських округів:

  • Вільховатський старостинський округ з центром у с. Вільховатка, що складатиметься з сіл: Вільховатка, Деменки, Панське, Лівобережна Сокілка, Проскури, Дашківка, Григорівка, Ревущине, Твердохліби, Шевченки.
  • Канавський старостинський округ з центром у с. Канави, що складатиметься з сіл: Канави, Водолагівка, Іванівка;
  • Красненський старостинський округ з центром у с. Красне, що складатиметься з сіл: Красне, Гайове, Грицаївка, Соснівка, Василівка, Бринзи, Гаймарівка, Лесинки, Литвини, Мартинівка, Сінне, Бродщина, Леваневське, Миколаївка, Павлівка, Самарщина;
  • Озерянський старостинський округ з центом у с. Озера, до складу якого ввійшли села: Озера, Морози, Прощуради та Поводи;
  • Підгорянський старостинський округ з центром у с. Підгора, до складу якого ввійшли села: Підгора, Чкалове, Золотарівка, Мідянівка, Галагурівка, Ганжівка, Лебедине, Сухе, Перегонівка, Гарбузівка та Шабельники;
  • Придніпрянський старостинський округ з центром у с. Придніпрянське, що складається з сіл Придніпрянське та Орлик;
  • Світлогірський старостинський округ з центром у с. Світлогірське, що складається з сіл Світлогірське, Брачківка, Кишеньки та Просяниківка;
  • Сухинівський старостинський округ з центром у с. Сухинівка, що складається з сіл Сухинівка, Лісне, Кунівка, Галі-Горбатки, Колісниківка, Ліщинівка, Яблунівка;
  • Шенгурівський старостинський округ з центром с. Шенгури, до складу якого ввійшли села: Шенгури, Вібли, Коваленківка, Лучки та Правобережна Сокілка.

Збільшення старостинських округів пов’язане зі значною віддаленістю населених пунктів і відсутністю сполучення з адміністративним центром. Їх створення значно покращить надання послуг для жителів нашої громади, які проживають у віддалених населених пунктах.

Також депутати одноголосно підтримали ряд питань, які стосувалися отримання дублікатів свідоцтв на право власності на майнові паї членів колективних сільськогосподарських підприємств. Відповідно до законодавства, у разі втрати документа, відповідно до поданої заяви, орган місцевого самоврядування видає дублікат на право власності на майновий пай колишніх сільськогосподарських підприємств, які діяли на території громади.

У «Різному» начальник Центру надання адміністративних послуг Олександр Ломаков інформував депутатів про виконання робіт по розробці генерального плану міста Кобеляки. Зі слів доповідача, роботи по генеральному плану на фінальному етапі. Пропозиції та зауваження, які були надані жителями міста, враховані. Окрім того, зараз ведуться роботи по відображенню у картографічних матеріалах схем комунікаційних мереж міста відповідно до вимог законодавства. Останнім етапом буде проведення експертизи відповідними установами та затвердження генерального плану на сесії міської ради.

Завершилось пленарне засідання вітанням з прийдешніми Новорічними святами депутатів міської ради щедрувальною групою Центру культури і дозвілля Кобеляцької міської ради.

З протоколами результатів поіменного голосування можна ознайомитися за посиланням

63ad8a020a9d6.jpg 63ad8a0240624.jpg 63ad8a024deb5.jpg 63ad8a0291098.jpg 63ad8a0299762.jpg