Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.12.2022 13:22

Департамент соціального захисту населення нагадує щодо змін в законодавстві щодо виплат державних соціальних допомог та пільг

63a43f35f00b6__unnamed-4.jpg

Забезпечення своєчасного призначення та виплати державних соціальних допомог мешканцям області перебуває на постійному контролі Департаменту соціального захисту населення, адже завдяки системній роботі органів соціального захисту населення близько 120 тисяч сімей області вчасно та в повному обсязі щомісяця отримую державну грошову допомогу.
ВАЖЛИВО!
Відповідно до змін чинного законодавства з 1 січня 2023 року, автоматична виплата державних допомог, без звернення громадян, у період воєнного стану продовжується лише особам, які проживають на території територіальних громад, де ведуться воєнні (бойові) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).
Тобто для мешканців Полтавської області автоматична виплата державних соціальних допомог проводиться включно до 31 грудня 2022 року.
Для продовження виплати державних допомог з січня 2023 року такі особи повинні подати нову заяву з пакетом необхідних документів.
Документи на призначення державних допомог можливо через:
    уповноважену особу відповідної територіальної громади;
    центри надання адміністративних послуг;
    управління соціального захисту населення - в містах обласного значення.
Прийом документів здійснюється щодення з понеділка по п’ятницю, відповідно до графіку робочого часу.
Заявник повинен при собі мати: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду та інші документи, необхідні для призначення визначеного виду допомоги.
Заява та декларація заповнюється безпосередньо в органі, який обрано для звернення за призначенням допомоги.
  
Згідно норм діючого законодавства, зокрема, державна соціальна допомога малозабезпеченим сімʼям, допомога на дітей одиноким матерям призначається з місяця звернення. Тобто, щоб не втратити право на продовження виплати допомоги з січня, документи на розгляд повинні бути надані до кінця січня.
   Звертаємо увагу! Для одержувачів державних допомог, якими вже подано заяву з необхідним пакетом документів на призначення (продовження виплати) державних допомог або термін призначеної виплати ще не закінчився, звертатись додатково не потрібно – виплата допомог буде продовжена на термін визначений діючим законодавством Консультацію можна отримати за телефоном гарячої лінії з питань соціального захисту за телефоном: 0800500620.

63a43e7d6fb0a.jpg