Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

19.12.2022 20:14

Сплата податків – обов’язок кожного жителя громади

63a0aa9da3ffb__изображение_viber_2022-12-15_15-22-02-917.jpg

Днями заступник міського голови Сергій Омельченко провів засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету Кобеляцької міської ради.

Участь в засіданні взяли члени робочої групи, зокрема представники територіальних відділів пенсійного фонду, податкової інспекції, центру зайнятості та  структурних підрозділів міської ради.

Метою зустрічі було налагодження конструктивної співпраці, напрацювання механізму спільних дій та заходів для забезпечення своєчасних надходжень до місцевого бюджету.

У ході засідання обговорили також резерви наповнення місцевого бюджету, недопущення втрат бюджету, декларування громадянами доходів, питання легалізації існуючих робочих місць, забезпечення контролю за повнотою сплати земельного податку та інше. Запропоновано налагодити якісну комунікацію з мешканцями громади, в тому числі через старостинські округи.

Роль мешканців по відношенню до міського бюджету є дуже важлива. Ми всі живемо в тому, чи іншому населеному пункті громади і повинні бути свідомими, що окрім наших власних інтересів і бажань ми маємо ще й обов’язки. Усі мешканці повинні бути одною громадою, одним цілим і відчувати відповідальність за розвиток своєї громади.

Своєчасна і в повному обсязі сплата жителями громади земельного податку, податку на нерухоме майно, ПДФО – є впливовим чинником наповнення бюджету громади, що дає змогу спрямовувати кошти на соціально-економічний та культурний розвиток громади.

63a0aa9635ec3.jpg 63a0aa963cabb.jpg