Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

14.12.2022 15:25

Інформує Головне управління ДПС у Полтавській області

6399cf3ced181__dpiinform1.jpg

ПРЕС-РЕЛІЗ від 12.12.2022. ПДВ. Запитували? Відповідаємо!

За які податкові періоди формується податковий кредит на підставі первинних документів (з якого періоду податковий кредит формується виключно на підставі податкових накладних/розрахунків коригування, зареєстрованих в єдиному реєстрі податкових накладних)?  
Згідно з пунктом 32 прим. 2 підрозділу 2 розділу XX Податкового Кодексу України (далі – Кодекс) за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в єдиному реєстрі податкових накладних постачальниками не зареєстровано податкові накладні та/ або розрахунки коригування до них, платники податку можуть сформувати податковий кредит за податкові періоди лютий, березень, квітень, травень 2022 року виходячи з сум податку на додану вартість, сплачених (нарахованих) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону України від 16 липня 1999 року № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». У подальшому відповідно до підпункт 69.1-1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу такий податковий кредит підлягає підтвердженню зареєстрованими в єдиному реєстрі податкових накладних податкові накладні та/ або розрахунки коригування.
Податковий кредит, починаючи зі звітного періоду червня 2022 року, формується виключно на підставі ПН/РК, зареєстрованих в ЄРПН.