Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

12.12.2022 12:24

Із сесії міської ради

639701c0ae8e0__1.jpg

9 грудня відбулося засідання двадцять сьомої позачергової сесії міської ради, участь у якому взяли керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів міської ради та представники засобів масової інформації.

Сформувавши порядок денний, депутати спершу внесли зміни до діючих Програм: фінансової підтримки регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» та здійснення землеустрою на території міської ради.

Щодо Програми землеустрою, то її метою є забезпечення організації та здійснення землеустрою, підвищення ефективності раціонального використання та охорони земель на території Кобеляцької міської ради, враховуючи державні, громадські та приватні інтереси при здійсненні землеустрою на місцевому рівні. Основним завданням Програми є здійснення землеустрою на території міської ради та приведення землевпорядної документації у відповідність до вимог чинного законодавства.

Заходами Програми на наступні роки передбачено здійснення розробки технічної документації з нормативної грошової оцінки земель по населених пунктах громади. На цю мету передбачено кошти в сумі 1 132 000 грн.

У ході обговорення Програми землеустрою депутат Марина Ященко запропонувала внести доповнення, які були одноголосно підтримані народними обранцями.

Інформуючи депутатів міської ради про змінами до показників бюджету Кобеляцької міської територіальної громади на поточний рік, начальник фінансового відділу Андрій Дацко повідомив, що даним проєктом рішення передбачені кошти з резервного фонду в сумі 206 000 грн для забезпечення пальним на випадок аварійного припинення електропостачання та роботи автономних агрегатів живлення з розрахунку на 7 діб комунальних закладів «Центр ПМСД» та «Міська лікарня».

Також передбачено збільшення субвенції з обласного бюджету на надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надані під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб на 5 983,34 грн. Ці кошти спрямовуються відділу освіти на оплату комунальних послуг закладами загальної середньої освіти.

В бюджетному рішенні також передбачені й інші зміни між кодами бюджетної класифікації головних розпорядників коштів.

Цього дня депутати своїм рішенням підтримали вступ до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об'єднаних територіальних громад» та прийняли ряд інших рішень.

У «Різному» депутати міської ради обговорили болюче питання тривалого відключення електроенергії серед побутових споживачів на території громади. Громадяни неодноразово зверталися до Кобеляцької міської ради зі скаргами на тривалі та не справедливі відключення світла Кобеляцькою дільницею АТ «Полтаваобленерго». З цього приводу на сесію був запрошений представник Кобеляцької дільниці Кременчуцької філії АТ «Полтаваобленрго» Володимир Шибіка.

У своєму виступі доповідач наголосив, що графіки відключень електроенергії погоджені та діють виключно по вказівці обласного керівництва «Полтаваобленерго». З його слів, зменшився ліміт потужності постачання електроенергії на 25%, тому і виникла необхідність введення графіків погодинного відключення. Окрім того, діють графіки аварійних відключень. Також є випадки виходу з ладу трансформаторів через значне перевантаження електромережі.

У ході обговорення даного питання депутат міської ради Василь Кіптілий наголосив на необхідності підключення у робочий час електроенергії до установ: Пенсійного фонду, райвійськкомату, відділу поліції, паспортного столу, Приватбанку, навчальних закладів громади, міської ради. Постійне та тривале відключення електроенергії унеможливлює надання якісних послуг жителям громади.

Володимир Шибіка пообіцяв переглянути графіки відключень, але підкреслив, що зміни до них може вносити лише Полтавська обласна військова адміністрація.

До речі, Кобеляцька міська рада з цього приводу вже зверталася до органів виконавчої влади області та АТ «Полтаваобленерго», але офіційної відповіді на момент написання статті ще немає.

Також у «Різному» керівник структурного відділу апарату виконавчого комітету Олександр Ломаков ознайомив присутніх з черговим етапом внесення змін та пропозицій до Генерального плану міста Кобеляки. Загалом, до головного документу міста було внесено шістнадцять пропозицій, які будуть обов’язково враховані.

Окрім того, у Генеральному плані будуть відображені укриття, які повинні використовуватися жителями міста під час повітряних тривог.

Останній етап, який має відбутися – громадські слухання. Але в умовах воєнного стану масові збори жителів заборонено. Тож обговорення можна провести з використанням онлайн-зустрічей, на яких і обговорити всі нагальні питання.

639701b871ec2.jpg 639701b8c2926.jpg 639701b8c4ddf.jpg 639701b93d95e.jpg 639701b96148d.jpg 639701b99a083.jpg