Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

05.12.2022 16:50

Відбулося позачергове засідання виконкому️

638e056cdadab__Виконком.JPG

Нещодавно відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Кобеляцької міської ради, у ході якого було розглянуто кілька важливих для громади питань, а саме – затверджено додатковий маршрут соціального автобуса, який курсуватиме з села Світлогірське до міста Кобеляки. Даний рейс працюватиме у тестовому режимі до кінця грудня поточного року і здійснюватиме поїздки кожної середи.

Нагадаємо, що на території громади діють п’ять рейсів, які здійснюють підвіз пасажирів з двох найвіддаленіших сіл Придніпрянського та Світлогірського. Але, як виявилось, цих рейсів недостатньо через збільшення кількісті пасажирів.

Ще одним нововведенням соціальних автобусів є те, що проїзд буде здійснюватися виключно по спеціальних перепустках, які будуть видаватися тільки вразливим категоріям громадян. Необхідністю введення додаткового рейсу є те, що автобуси, які перевозять пасажирів на вказаних маршрутах занадто переповнені, а це призводить до порушення правил перевезення пасажирів та швидкого зношення транспортних засобів.

Введення перепусток дасть можливість проїзду саме пільговим категоріям населення.

Наступним питанням, яке розглянули члени виконкому було внесення змін до переліку видів суспільно-корисних робіт, до яких залучаються працездатні особи, які перебувають на обліку у центрі зайнятості. Даний проєкт уже місяць як діє на території нашої громади і завершиться у лютому наступного року. Протягом цих трьох місяців робітники наводять лад у населених пунктах. Одним із доповнень до переліку є цілодобове чергування у пунктах обігріву, які діють у м. Кобеляки та селах Світлогірське, Василівка, Озера та Шенгури. Цілодобове чергування вказаних пунктах дасть можливість швидкого реагування – прийняття жителів та забезпечення належних умов обігріву на випадок довготривалого відключення електроенергії.