Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

01.12.2022 11:04

Шановні керівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності!

63886e612e0fa__333-780x445.jpg

На виконання доручення начальника Полтавської обласної військової адміністрації, із метою формування безпекового простору на території Кобеляцької громади, прошу вжити відповідні заходи щодо убезпечення членів трудового колективу під час ракетних ударів.

Відповідно до положень Кодексу цивільного захисту України, до завдань і обов’язків суб’єктів господарювання у сфері цивільного захисту належить забезпечення своїх працівників засобами колективного захисту.

До засобів колективного захисту належать захисні споруди цивільного захисту, споруди подвійного призначення та найпростіші укриття.

Найпростіше укриття - це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, інша споруда підземного простору, в якій можливе тимчасове перебування людей з метою зниження комбінованого ураження від небезпечних чинників, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Згідно законодавства, утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється суб’єктами господарювання, на балансі яких вони перебувають, за рахунок власних коштів.

Зважаючи на вищезазначене, враховуючи існуючу потенційну небезпеку, прошу провести роботу по облаштування найпростіших укриттів за місцем перебування (здійснення господарської діяльності).

Дякую за розуміння та співпрацю!