Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

25.11.2022 09:42

Відбулася сесія міської ради

638071cc6961e__IMG_4485.jpg

23 листопада, відбулося друге пленарне засідання двадцять шостої позачергової сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання.

Участь у засіданні взяли 18 депутатів міської ради із 26, депутати Полтавської районної ради, заступники міського голови, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету міської ради, керівники структурних підрозділів та працівники апарату виконавчого комітету міської ради.

Цього дня депутати мали розглянути земельні питання, переважна більшість яких стосувалися надання в тимчасове користування (оренду) земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та ряд інших питань.

Перед початком роботи сесії відбулося засідання профільної постійної комісії міської ради з питань екології, природних ресурсів, земельних відносин та агропромислового розвитку, на якому народні обранці попередньо розглянули всі ці питання.

У ході розгляду питань щодо надання в тимчасове користування (оренду) земельних ділянок було повідомлено, що надання в оренду земель сільськогосподарського призначення має здійснюватися виключно через аукціон з дотриманням усіх нормативних документів. Відповідний Закон України введено в дію з 19 листопада 2022 року. Порядок денний пленарного засідання, до якого входив і розгляд питань надання в оренду земель, був сформований ще 17 листопада поточного року, до введення в дію цього нормативного документу. Щоб не порушувати діюче законодавство, за результатами голосування комісія рекомендувала не приймати рішення по цих питаннях.

Розпочалося пленарне засідання із вручення Почесної грамоти Кобеляцької міської ради керівнику СК «Радянський», депутату міської ради Миколі Андрієнку. Відзнака була приурочена до професійного свята – Дня працівників сільського господарства, яке відзначалося напередодні.

Порядок денний пленарного засідання налічував тридцять одне питання. Так як усі вони були детально вивчені членами профільної комісії, то без обговорень та майже одноголосно було прийнято шістнадцять рішень.

У «Різному» виконуючий повноваження міського голови-секретар міської ради Василь Фещенко повідомив, що найближчим часом відбудеться чергова сесія міської ради, на якій буде розглянуто бюджет Кобеляцької міської територіальної громади на 2023 рік. Василь Васильович закликав голів профільних постійних комісій та депутатських фракцій взяти участь в обговоренні та розробленні головного бюджетоутворюючого документу громади.

638071b6c987f.jpg 638071b6ce844.jpg 638071b70df50.jpg 638071b73fbec.jpg 638071b76f4d1.jpg