Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

21.11.2022 14:04

З апаратної

637b697a1e100__b02f1320aa1ac06def54efc8d77a92a8.jpg

Сьогодні, 21 листопада, виконуючий повноваження Кобеляцького міського голови-секретар ради Василь Фещенко провів щотижневу апаратну нараду з керівниками комунальних підприємств, установ та структурних підрозділів міської ради.

У ході наради були розглянуті проблемні питання роботи закладів охорони здоров’я, освіти громади та інші.

Зі слів головного лікаря міської лікарні Володимира Казирода, першочергового вирішення потребує питання забезпечення пальним трьох наявних генераторів. Запас палива має бути щонайменше на 10 днів. Також потребує вирішення питання і місця зберігання необхідної кількості ПММ.

Окрім того, Володимир Казирод повідомив, що надійшла гуманітарна допомога з міста-побратима Зінген. Лікарня отримала медичні препарати і обладнання, засоби гігієни та ін.

Про роботу первинної ланки медицини присутніх інформувала Любов Коломієць, яка повідомила, що на території с. Світлогірське минулого тижня працювала виїзна бригада лікарів з м. Київ. Окрім того, сімейні лікарні продовжують приймати хворих, у т.ч. і внутрішньо переміщених осіб. Загалом лікарі надали медичні послуги 1031 хворому з числа ВПО.

Однією з найбільш важливих невирішених проблем освіти залишається опалення в Придніпрянському навчальному закладі, у якому до цього часу не встановлено твердопаливний котел. Відділ освіти замовив усе необхідне, але котел має надійти за тиждень. Окрім того, потрібен час, щоб його встановити і випробувати. Також, необхідно вирішити питання про виділення коштів на придбання дров для навчальних закладів до кінця опалювального сезону.

На нараді також було обговорено питання створення на території громади місць обігріву на базі закладів комунальної власності громади, в яких є пічне опалення, та придбання супутникового обладнання для Інтернету.