Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

07.11.2022 16:39

З апаратної

636918bfb765c__IMG_4315.jpg

Сьогодні, 07 листопада 2022 року, виконуючий повноваження Кобеляцького міського голови-секретар ради Володимир Жуков провів апаратну нараду з керівниками комунальних установ, підприємств, структурних підрозділів міської ради.

У ході наради були обговорені проблемні питання роботи закладів охорони здоров’я. Зі слів керівників лікувальних закладів наразі зростає захворюваність жителів громади на COVID-19. Переважна більшість хворих має легкий перебіг захворювання. Станом на 07 листопада 2022 року у лікарні на денному стаціонарі знаходиться 5 хворих, з них 1 тяжкохворий – на апараті ШВЛ, 4 – на кисневому концентраті. Кобеляцькій міській лікарні, із шести по Полтавській області, днями надійде киснева станція на 500 літрів, яка зможе повністю забезпечити киснем хворих на випадок масового захворювання.

Окрім того, міська лікарня отримала сучасний пересувний цифровий рентгенапарат вартістю понад 3 млн. грн. Завдяки новому медичному обладнанню лікарі зможуть точніше та швидше ставити діагнози.

Щодо роботи закладів освіти громади, то проблемним залишається питання опалення у чотирьох навчальних закладах – двох опорних закладів міста Кобеляки – ліцей № 1 й № 2 та Світлогірському і Придніпрянському ліцеях, які опалюються альтернативними видами палива. Незважаючи на те, що відділ освіти вчасно подав відповідні документи на придбання альтернативних видів палива, але дане питання залишається не вирішеним.

Щодо опалення Придніпрянського навчального закладу, то ситуація інша – необхідно придбати новий твердопаливний котел. Рішенням виконавчого комітету здійснено перекидку коштів у межах фінансування, але для його придбання та встановлення необхідний час – щонайменше два тижні. Тож, до повного вирішення цих питань, навчальні заклади будуть здійснювати навчання дистанційно. Стосовно роботи дошкільних навчальних закладів, то проблемним залишається питання відвідування дітьми сільських садочків.

Стосовно підготовки до зимового періоду, за інформацією в.о. директора ККП «Водоканал Плюс» Сергія Ткаченка, підприємство закупило соляну суміш і до кінця тижня буде завезено пісок. Також проводиться робота зі старостами та представниками фермерських і сільськогосподарських підприємств щодо складання карти розчистки доріг під час снігопадів.

У ході наради були також розглянуті питання роботи Служби у справах дітей та Центру соціального захисту населення міської ради. Заслухано плани роботи відділу культури, туризму, молоді та спорту міської ради по проведенню культурних і спортивних заходів у громаді.

За підсумками апаратної наради керівникам установ були надані відповідні доручення.

636918accbb50.jpg 636918bbeb364.jpg