Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

04.11.2022 15:17

Кобеляцька дільниця АТ "Полтаваобленерго" роз"яснює

636510ffcb144__oznakomlenye-1024x722.jpg

Через масові ракетні удари росії по енергетичній інфраструктурі, у багатьох регіонах діють графіки погодинних відключень електроенергії (ГПВ), не стала виключенням і Кобеляцька громада. Кобеляцька дільниця Кременчуцької об"єднаної філії АТ "Полтаваобленерго" розробили графік погодинного відключення електроенергії на листопад 2022 року.

Оновлений графік містить перелік населених пунктів та вулиць, а також період вимкнень у годинах. Черги, які діяли раніше, змінено, тому необхідно знайти свою адресу в нових чергах та переглянути, в які години доби буде відключатися та чи інша черга. Переглянути оновлені графіки ГПВ , ГАВ та ГРАФІК на листопад 2022 року.

 

Роз’яснення графіків погодинного відключення (ГПВ) електроенергії на території Кобеляцької громади

Коли застосовуються? Дані графіки застосовуються для подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії. Іншими совами використовують енергії більше ніж генерують.

Коли не буде світла? Відключення згідно даних графіків вводяться в дію розпорядженням директора (головного диспетчера) державного підприємства за узгодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. Підприємства енергетики повідомляють споживачів через засоби масової інформації з вказанням терміну та часу початку та закінчення застосування протягом доби.

Повідомлення АТ «Полтаваобленерго» можна знайти в розділі новини за посиланням: https://www.poe.pl.ua/

Як довго не буде світла? Максимальна тривалість ОДНОГО відключення не має перевищувати 2 год 30 хв, а при температурах понад -10°С тривалість перерви зменшується до 1 год 30 хв.

Яка періодичність цих відключень? Споживачів електроенергії розділяють на три черги. При вимкненні споживачів з 1 черги інші дві черги будуть з напругою(світлом). Через дві годити напруга(світло) в споживачів даної черги відновлюється та знеструмлюються споживачі наступної черги і т.д. Відключення здійснюються почергово та послідовно.

Коли буде світло? Після відновлення живлення в споживачів з певною чергою вимикаються наступні дві черги, відповідно після відключення протягом двох годин чотири години буде присутня напруга(світло).

Чому в сусіда світло присутнє постійно? До графіків ГПВ та ГАВ не включають об’єкти критичної інфраструктури(лікарні, будинки інтернати, об’єкти водовідведення та інше) та вони погоджуються відповідними державними органами. До ГАВ, ГПВ не включають лінії, які живляться від електроустановок без місцевих оперативних працівників або відсутні пристрої телекерування (дистанційного вимкнення). Споживачів які заживлено разом з об’єктами критичної інфраструктури та яких не можливо вимкнути дистанційно до графіків не включено.

Де я в цих графіках? В графіку погодинних відключень перелічено населені пункти які задіяні під час вимкнень. В графіку вимкнень по чергам ГПВ зазначено час вимкнення кожної черги.