Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

02.11.2022 14:49

У громаді введено посаду інспектора з благоустрою

636267be34920__2e17c11e601e0f6cd69d77ed4f438dd47e99c3a2.jpg

Тема благоустрою на території Кобеляцької громади є однією із нагальних проблем. І нічого дивного у цьому немає, оскільки благоустрій, порядок і чистота на вулицях, прибудинкових територіях громади вже давно перетворилися на проблему, яку вирішувати дуже складно.

Місцева влада прагне привести до належних стандартів благоустрій у громаді. Та нажаль, у цьому питанні існує чимало вимог, які потребують виконання.

Нещодавно рішенням сесії було введено посаду інспектора із благоустрою Кобеляцької міської ради. Те, що така посада давно потрібна, сумнівів ні у кого не викликало. Наступним кроком буде затвердження Правил із благоустрою, які діятимуть не лише у місті Кобеляки, а й у сільських населених пунктах громади.

Головним завданням інспектора із благоустрою є дотримання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», а саме:

- контроль за дотриманням правил благоустрою території, забезпечення чистоти та порядку;

- сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою;

- притягнення винних до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою;

- профілактика запобігання правопорушень у сфері благоустрою та ін.

Також інспектор систематично проводитиме самостійні і спільні перевірки для здійснення контролю за:

- станом благоустрою територій, закріплених та прилеглих до установ, підприємств, організацій, торгівельних точок тощо;

- накопиченням побутових відходів та їх своєчасного вивозу від нежитлових і житлових будинків, будинків приватного сектору;

- створенням стихійних сміттєзвалищ;

- дотриманням громадянами правил сортування та вивезення твердих побутових відходів та рослинних рештків і належного їх викидання у сміттєві баки та контейнери.

Маємо надію, що найближчим часом жителі нашої громади відповідальніше будуть ставитися до вирішення цієї проблеми, знаючи що порушники обов’язково будуть покарані.

Слід зауважити, що Кобеляцька міська рада має наміри подальшого вдосконалення благоустрою вулиць міста та сіл, розташованих на її території.