Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

24.10.2022 14:20

З апаратної

6356754989586__b02f1320aa1ac06def54efc8d77a92a8.jpg

Сьогодні, 24 жовтня, виконуючий повноваження Кобеляцького міського голови Володимир Жуков провів апаратну нараду з керівниками підприємств, установ та організацій міста, комунальних закладів та структурних підрозділів міської ради.

На повістці денній наради було обговорено питання готовністі закладів охорони здоров’я та освіти громади до опалювального сезону. Рішенням виконавчого комітету міської ради опалювальний сезон розпочато від сьогодні.

За інформацією керівників лікувальних закладів Володимира Казирода та Любові Коломієць, підприємства, які вони очолюють, повністю готові до опалювального сезону. Також Любов Коломієць наголосила на проведенні вакцинації серед жителів громади. Наразі 10 284 особи вакциновані, що становить 47,4% від загальної кількості населення. Окрім того, можна зробити бустерні дози препаратами «Короновак» та «Pfizer».

Зі слів начальника відділу освіти Наталії Коваль, загальноосвітні заклади освіти з 24 жовтня знаходяться на осінніх канікулах. Тож за цей час всі навчальні заклади громади будуть приєднані до газопостачання. З 01 листопада, коли відновиться навчальний процес, шкільні аудиторії будуть теплими. Щодо дошкільних та позашкільних закладів освіти міста Кобеляки, то вони будуть приєднані до газопостачання протягом кількох днів.

У ході наради підіймалося питання придбання дизельних генераторів для закладів соціальної сфери громади (лікарні, амбулаторії, школи) та для ККП «Водоканал Плюс». Дані генератори необхідні на випадок планових чи аварійних відключень електроенергії, щоб забезпечити надання послуг та безперебійного постачання води для жителів громади.

Також, на апаратній нараді були присутні представники ГО «Кобеляки допоможуть» Юрій Дейнека та Тетяна Вільхова, які інформували присутніх про здійснену поїздку до військових, які знаходяться на лінії фронту. Волонтери наголосили, що військовим зараз конче необхідні теплі речі (одяг, взуття), продукти харчування, окопні свічки, інвентар (сокири, пили, лопати), генератори. Також подякували всім жителям громади, хто відкликається та надає їм допомогу у вигляді продуктів, коштів та речей, які зараз дуже необхідні для підтримки наших хлопців.

Окрім того, волонтерам були передані кошти в сумі 11 900 грн, які були зібрані працівниками апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.

6356754282e6a.jpg 63567542b1ad6.jpg