Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

04.10.2022 11:30

Медицина й утримання доріг розглядались на нараді

633bef6ae3f0d__b02f1320aa1ac06def54efc8d77a92a8.jpg

У понеділок, 03 жовтня 2022 року, виконуючий повноваження Кобеляцького міського голови-секретар міської ради Володимир Жуков провів нараду з керівниками комунальних підприємств міської ради.

Участь у нараді взяли заступник міського голови Михайло Брейко, керуюча справами (секретар) виконкому міської ради Олена Постольник, старости, працівники апарату виконавчого комітету міської ради.

Спершу було обговорено питання взаємодії лікувальних закладів з керівниками аптечних мереж, які діють на території громади у період воєнного стану. За інформацією керівників лікувальних закладів жодна з аптек громади немає ліцензій на зберігання та продаж наркотичних, психотропних, знеболюючих медичних препаратів.

Окрім того, починаючи з 11 листопада 2022 року всі аптеки мають перейти на видачу ліків за електронними рецептами. А це, у свою чергу, призведе до того, що у нашій громаді хворі не зможуть придбати ті чи інші медичні препарати.

Розв’язання даного питання потребує детального вивчення, тому найближчим часом його буде розглянуто повторно.

Під час обговорення медичних питань, старости отримали графік виїзних прийомів лікарів у старостинських округах.

Наступним питанням, яке обговорювали присутні – утримання доріг місцевого значення у зимовий період. У ході його обговорення підіймалося питання залучення сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств та їх техніки на проведення робіт по розчищенні доріг. Старостам старостинських округів було дано завдання обговорити дане питання з активом та надати дорожні карти утримання доріг місцевого значення.

У ході наради також було обговорено питання введення маскового режиму на території громади та інші.