Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

15.09.2022 15:38

Озеряни показали найкращий результат у змаганнях

63231cb846474__5.jpg

Щорічно, у другу суботу вересня, в Україні відзначають день фізичної культури та спорту. Це свято всіх прихильників здорового способу життя, спортсменів, тренерів та ветеранів спорту.

З його нагоди, 10 вересня, на стадіоні «Колос» відбулася спартакіада присвячена Дню фізичної культури і спорту, в якій взяли участь 11 команд колективів фізкультури Кобеляцької міської ради.

У рамках проведення спортивного свята змагання проходили з шести видів спорту: легкоатлетична естафета 4х100 м., шашки, підтягування, армреслінг, настільний теніс та перетягування канату.

Розпочалися спортивні змагання традиційно з підняття державного Прапору України під звучання Гімну України та з привітань усіх учасників змагань і шанувальників спорту.

Кращими з армреслінгу серед чоловіків у ваговій категорії до 80 кг стали: Вадим Литвин – учень Аграрного ліцею, брати Жимбей Дмитро та Олег з села Підгора.

З цього ж виду спорту, тільки у ваговій категорії +80 кг третє місце посів Ігор Удовицький з с. Озера, друге – Володимир Фещенко з с. Шенгури. Перше місце виборов учень Аграрного ліцею – Володимир Литвин. У цьому виду спорту, як бачите, брали участь представники двох родин. Тож сміливо можна сказати, що любов до спорту розпочинається з родини.

Переможцями серед команд колективів фізкультури з армреслінгу стали: І місце посіла команда Аграрного ліцею, ІІ зайняла команда фізкультури з села Підгора, ІІІ посіла команда з Шенгурів.

Кращими серед ще одного силового виду спорту – підтягування стали: Олександр Сезченко з Озір, який підтягнувся 31 раз, Дмитро Жимбей з Підгори – 29 та Микола Котенко з Канав – 26.

У нелегкій та завзятій боротьбі з найпопулярнішого та найцікавішого командного виду спорту – перетягуванню канату, перемогу отримала команда з Озер. Друге місце посіла команда Вільховатки і третє місце зайняли спортсмени з Шенгурів.

Кращими у інтелектуальному виду спорту – шашках, перше місце зайняв член команди з села Озера Анатолій Бурлай, друге місце посів Анатолій Сай з с. Вільховатка та третє отримав Микола Наумов із Канав.

Однимb із масових видів спорту, які були включені до спартакіади, були змагання з настільного тенісу. Кращими серед жінок стали: Віолетта Марченко з Павлівки, Анастасія Лисак з Аграрного ліцею та Вікторія Шварц з Дашківки. Серед чоловіків перше місце зайняв член команди з Озір Ігор Жила, друге посів Вадим Ломака з Підгори, а третє – Андрій Левченко з села Шенгури.

За результатами ігор кращими з настільного тенісу стали команди фізкультури з Аграрного ліцею та сіл Павлівки й Озер.

У легкоатлетичній естафеті серед колективів фізкультури перше місце посіли команди з Підгори (Ромащенко Олександр, Жимбеї Дмитро й Олег та Левада Олександр), друге місце отримали учасники команди з с. Озера (Щербина Руслан, Яценко Дмитро, Сезченко Олександр та Сахно Володимир). Третє місце зайняв колектив фізкультури з с. Вільховатка (Таймасханов Самір, Харченко Артем, Вороновський Валерій та Асіпцов Руслан).

За результатами усіх видів спорту 1 місце здобула команда з села Озера, яка, до речі, вже другий рік поспіль стає переможцем у спартакіаді серед колективів фізкультури. 2 місце зайняла команда з с. Підгора та 3 – с. Вільховатка.

Далі місця розподілилися таким чином: 4 за Аграрним ліцеєм, 5 здобула команда з с. Шенгури, 6 – с. Іванівка, 7 – с. Дашківка, 8 – с. Павлівка, 9 – с. Канави, 10 – с. Придніпрянське та 11 місце – с. Мідянівка.

Від Кобеляцької міської ради переможців нагородили грамотами та медалями по кожному виду спорту в особистому заліку. У загальнокомандному – капітанам команд були вручені кубки та дипломи. Також кожна команда отримала футбольні м’ячі, які надала федерація футболу Кобеляччини.

63231cb2aedf0.jpg 63231cb2d76db.jpg 63231cb32a055.jpg 63231cb343654.jpg 63231cb37036f.jpg