Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

12.09.2022 11:41

Сортування сміття – це шлях до кращого життя

631ef135af290__bm135a11kqavko9c1k_th_lnd_xx.jpg

Незважаючи на воєнний стан та збільшення кількості населення у нашому місті, робота з вивезення твердих побутових відходів ККП «Водоканал Плюс» здійснюється постійно. Прибираються майданчики для збору ТПВ, прилеглі до них території, вивозиться сміття з контейнерів. Проводиться робота по ліквідації стихійних смітників, які утворюють самі жителі громади.

Шановні мешканці нашого міста, прохаємо вас не створювати стихійні сміттєзвалища на околицях міста, біля безгосподарських будівель та поряд з майданчиками для збору ТПВ. Викидайте лише сортовані відходи і у спеціально відведених місцях.

На перший погляд сортування сміття здається складною справою. Але якщо дотримуватися кількох правил, то можна легко перетворити сортування в звичку. Тим більше, що перші кроки по сортуванню сміття на території нашої громади зроблені.

Поряд з баками для твердих побутових відходів розміщені контейнери для пластику та скла. Це поки що єдиний варіант попереднього сортування. Та здебільшого, жителі нашого міста не користуються і ними, викидаючи у баки не сортовані відходи, чим значно ускладнюють роботу працівників комунального підприємства. Окрім того, для більшості містян стало нормою викидати у баки не тільки рослинні рештки, гілля, а й відходи від травин, а іноді й – мертвих тварин.

Вкотре закликаємо вас: започаткуйте у себе вдома сортування відходів. Зробіть окремі контейнери для кожного виду сировини. Сортуйте скло, метал, пластик, папір. Зменшіть об’єм пакувальних матеріалів (випустіть повітря з пляшок й скрутіть їх, розкладіть коробки та упаковки, спресуйте залізні бляшанки). Не викидайте гній, не висипайте гнилі яблука, скошену траву та рослинні чи тваринні рештки. Окрім того, більшість жителів міста проживає у приватному секторі і має чудову можливість компостувати органічні відходи та перетворювати їх у добриво.

Наполегливо прохаємо всіх власників домогосподарств дотримуватися роздільного сортування відходів, так як подальша їх переробка на вторинну сировину є обов’язковою.

Кобеляцька міська рада та Комунальне підприємство «Водоканал Плюс» докладає максимум зусиль, щоб кожен населений пункт нашої громади був чистим та затишним. Самотужки це зробити неможливо. Ми розуміємо, що в зв`язку із зростанням цін, падінням рівня життя не завжди вистачає коштів для своєчасної оплати послуг, які надає комунальне підприємство. І хоча тариф на вивезення побутових відходів не збільшувався, частина споживачів має заборгованість по оплаті, яка позначається на якості роботи підприємства. Тому, принагідно просимо всіх мешканців вишукати можливість та вчасно сплачувати за вивіз сміття. Адже вчасний вивіз сміття – це, передусім, санітарна безпека та чистота в громаді.

Якщо у вас є пропозиції, запитання чи зауваження щодо збору чи вивезення твердих побутових відходів, розміщення контейнерних майданчиків – звертайтеся до ККП «Водоканал Плюс» м. Кобеляки, вул. Покровська, 43А.

Будемо раді отримати письмові пропозиції щодо створення сортувальних станцій, вивезення сортованих відходів на полігони інших громад чи можливості будівництва переробного підприємства на території громади за адресою: м. Кобеляки, вул. Шевченка, 15/27.