Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

29.08.2022 16:51

У Кобеляцькій громаді вшанували пам’ять захисників України

630cc38f2e608__IMG_3391.JPG

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Не оминула біда і Кобеляцьку громаду. Майорять синьо-жовті прапори на місцях поховань загиблих Героїв, які захищали незалежність України.

Тож цього дня працівники Виконавчого комітету міської ради, військовослужбовці, представники громадських організацій, духовенство, мешканці Кобеляцької громади зібралися біля пам’ятника загиблим воїнам АТО, щоб віддати шану тим, хто загинув за Україну, та висловити підтримку їхнім сім’ям, рідним та побратимам.

Священнослужителі православної церкви України відправили заупокійну літію за полеглими воїнами.

Присутні вшанували земляків, які віддали життя, захищаючи незалежність і цілісність України хвилиною мовчання  та покладанням квітів до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам АТО.

Згадали поіменно земляків, які виконували свій громадянський обов’язок, жертвуючи ціною власного життя, а саме: Сітяєва Юрія Миколайовича, Кота Дмитра Дмитровича, Бабенка Віктора Володимировича, Месечу Сергія Олександровича, Вільковського Володимира Вікторовича, Кошлатого Григорія Григоровича, Матяша Анатолія Андрійовича, Салогуба Віталія Андрійовича, Дзерина Антона Миколайовича, Федоріна Юрія Петровича, Бокоча Олега Степановича, Зарубу Руслана Павловича, Олійника Юрія Михайловича, Лісного Віталія Сергійовича, Казиріда Анатолія Миколайовича, Савку Ігоря Михайловича, Бурсу Євгена Олексійовича, Сивця Богдана Олександровича, Титенка Юрія Алімовича, Крупу Миколу Дмитровича, Кишка Олександра Івановича, Шевченка Максима Михайловича, Скрипника Олексія Анатолійовича, Ломова Миколу Володимировича, Кушніренка Олексія Сергійовича.

Заходи завершилися панахидою та покладанням квітів до могил учасників АТО та загиблих воїнів у російсько-українській війні на міському  кладовищі.

Ми пам’ятаємо кожного воїна,  який віддав життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Низький уклін рідним та близьким загиблих Героїв. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками, які виростили мужніх і сміливих патріотів. Немає у світі нічого такого, що могло б замінити втрату сина, чоловіка, батька і брата.

Пам’ятаємо і шануємо Героїв!

Довідково.

День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня. Пам’ятну дату своїм указом встановив Президент України Володимир Зеленський із метою гідного вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. Цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Символом пам’яті про захисників України є соняхи, адже в серпні 2014 року в полях соняхів, зокрема, тривали жорстокі криваві бої й залишалися загиблі українські захисники.

 

630cc37dbc917.jpg 630cc38a7db42.jpg