Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

08.07.2022 15:16

Ще одна велика втрата Кобеляччини – загинув Олексій Скрипник

62c82020e24e6__1.jpg

Сьогодні у Кобеляцькій громаді скорботний день. Жителі та гості міста попрощалися з нашим земляком, українським захисником та солдатом Олексієм Скрипником, який загинув у бою за нашу Батьківщину.

5 липня під час виконання бойового завдання, на одному з найтяжчих напрямків, у районі населеного пункту Вершина Бахмутського району Донецької області, у віці 46 років обірвалося життя Олексія через зухвале і віроломне вторгнення російського агресора.

Щоб віддати данину пам’яті полеглому воїну, зібралися рідні, друзі, знайомі та небайдужі мешканці міста. Присутні прихилили коліна та хвилиною мовчання вшанували героїчного земляка, який захищав незалежність нашої країни, її мирне небо і віддав головне – своє життя у цій священній боротьбі.

У полеглого Героя залишились мама, сестра, дружина, діти. Свій вічний спочинок Олексій Скрипник знайшов на Алеї слави на міському кладовищі, де його поховали з військовими почестями.

Кобеляцька громада глибоко сумує з приводу смерті Олексія та висловлює щирі співчуття рідним і близьким.

Кобеляцька міська рада взяла на себе частково витрати на поховання. Окрім того, відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради родині загиблого буде виділено 15 000 грн.

Тяжко, дуже тяжко осягнути це розумом і серцем рідним, друзям, усім кобелячанам. Адже це наша спільна втрата і спільна гордість. Втрата – що загинув один із найкращих синів нашої громади. Гордість – що живемо поруч з такими героїчними людьми.

Війна безжальна… Ми повинні пам’ятати кожного захисника, який заплатив найвищу ціну задля миру та спокою в Україні.

 

Довідково.

Олексій Анатолійович Скрипник народився 24 березня 1976 року. Навчався у Кобеляцькій ЗОШ №1.

Останнім місцем роботи Олексія був РЛП «Нижньоворслянський», де він працював інспектором з охорони природно-заповідного фонду. Окрім того, свого часу, він активно брав участь в охороні природно-заповідного фонду даного парку на посаді громадського інспектора.

З перших днів війни Олексій був призваний у роту охорони третього відділу Полтавського РТЦК та СП. У травні поточного року – переведений та зарахований до списків особового складу 72-ї ОМБр.

62c8201951379.jpg 62c8201964d58.jpg 62c82019b6ac4.jpg 62c8201a20db6.jpg