Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

06.07.2022 14:45

100-й ювілейний день народження

62c575f323973__1.jpg

100-річні ювілеї жителів Кобеляцької громади – радісні та рідкісні свята. У кожного ювіляра є своя історія та свої секрети довголіття. Коли чуєш про те, що хтось святкує сторічний ювілей, підсвідомо віриш, що чудеса таки існують.

Сьогодні, 6 липня, свій 100-й день народження святкує жителька села Канави –Катран Любов Григорівна. Нелегка доля випала нашій землячці Чимало лихоліть вона зазнала на своєму життєвому шляху. З дитинства важко працювала, пережила колективізацію, два голодомори, Другу світову війну, відбудову народного господарства.

Завітали на свято, щоб привітати ювілярку з днем народження, представники Кобеляцької міської ради: депутат міської ради Василь Фещенко, староста Канавського старостинського округу Інна Прихідько, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Валентина Пелюхня, діловод села Канави Тетяна Червона.

Гості прийшли не з пустими руками. Від міського голови Олександра Копельця присутні передали Любові Григорівні Подяку Кобеляцької міської ради, подарунки, квіти та солодощі. Викладачі Кобеляцької музичної школи подарували музичні вітання, які виконували акапельно.

Цю подію можна сміливо назвати найграндіознішою у житті не тільки ювіляра, але й усієї громади. Довгожителі є носіями наших традицій, глибокої життєвої мудрості та очевидцями багатьох історичних подій минулого століття.

Дивлячись на цю життєрадісну привітну жінку, важко повірити, що за її плечами вже сотня прожитих літ, за які пані Людмила пройшла нелегкий шлях працюючи на ланці та птахофермі, поховавши чоловіка та сина. Та все ж, вона й досі радіє за кожного члена своєї родини, радо приймає гостей, хоч і нарікає, що не все добре чує під час розмови. Найбільше, що бентежить її, так це війна, яку розпочала росія. В її пам’яті назавжди залишились спогади про страхоліття Другої світової війни.

Гості, вітаючи ювілярку, побажали їй міцного здоров’я, родинного затишку і тепла, невичерпної енергії та Божого благословення. А Людмила Григорівна, у свою чергу, наголосила, що солені огірочки та гіркий перець є продуктами харчування, які слугують рецептом її довголіття.

62c575eeb8b56.jpg 62c575ef2a66c.jpg