Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

05.07.2022 16:18

Дружнє прибирання у Дашківці

62c43a10adf90__зупинка-1.jpg

Літо – пора, коли найбільше уваги приділяється благоустрою. В усіх селах Кобеляцької громади здійснюється систематичне косіння та розчищення від стихійної рослинності на територіях прилеглих до об’єктів соціальної сфери, місць загального користування, біля пам’ятників, зупинок, адмінбудівель тощо.

У селі Дашківка, яке входить до складу Вільховатського старостинського округу, небайдужі мешканці організували впорядкування своєї території. Центр прикрасила інсталяція «Українки», яку створили місцеві жителі. Віктор Теркун зробив металеву конструкцію, а Олександр Черкаський розмалював її.

За  кошти небайдужих людей та допомогою місцевих майстрів, оновлено зупинку громадського транспорту. Місцевий художник Олександр Черкаський прикрасив її зображенням українського козака, як символ незламності українського духу  та церкви як символ духовності нашого народу.

Милують око своїм різнобарв’ям і клумби. Їх ретельно висадили та дбайливо доглядають місцеві жителі. Весною на них квітли тюльпани, іриси, а зараз троянди, чорнобривці, майори, ромашки, червона рута, петунії. Допомагає у догляді за квітниками і місцевий фермер Микола Горжій  - при потребі він здійснює полив висаджених квітів.

Гарно, коли населені пункти виглядають впорядкованими і відчувається господарська рука.

Щиро дякуємо усім жителям Дашківки, які долучаються до блогоустрою та роблять усе, щоб життя у селі було кращим.

62c439fe0cd52.jpg 62c43a08b13c2.jpg