Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

02.05.2022 19:09

Весняна толока у Світлогірському

626fd7efcd7d4__4.jpg

Чистота на вулицях, у парках та скверах Кобеляцької міської територіальної громади є справою не лише працівників комунальних служб, але й самих жителів громади.

Тож жителі одного із найбільших старостинських округів Кобеляцької міської ради – Світлогірського долучилися до прибирання населених пунктів свого округу.

На проведення благоустрою територій було потрібно кілька днів. Традиційно розпочали наводити лад із центральної частини села. Всі разом прибрали та вивезли торішнє листа, побілувати дерева, упорядкували території навколо школи та дитячого ігрового майданчика.

Окрім того, провели роботу по прибиранню тротуарів та доріг, обрізці сухого гілля. За допомогою спецтехніки зібрано та вивезено суху траву та торішнє листя.

Наступним етапом місячника благоустрою села було прибирання сільського кладовища, на території якого було ліквідовано стихійне сміттєзвалище.

Мешканці Світлогірського також впорядкували території біля амбулаторії загальної практики сімейної медицини, парк Шевченка, пам’ятник загиблим воїнам у роки Другої світової війни та улюблену зону відпочинку – оглядовий майданчик, з якого видно водне плесо Кам'янського водосховища.

У рамках толоки було прибрано сміття, побіловані стовбури дерев та бордюри тротуарів.

Долучилися до весняного прибирання і жителі села Просяниківка.

Маємо надію, що під час проведення наступної толоки до активістів приєднається ще більше бажаючих зробити свій старостинський округ чистішим.

626fd7e500ad5.jpg 626fd7e5243cb.jpg 626fd7e590385.jpg 626fd7e5b4b9d.jpg 626fd7e5dd20c.jpg