Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

02.05.2022 15:29

Придніпрянський старостинський округ провів весняну толоку

626fa49614f09__2.jpg

У с. Придніпрянське вкотре було організовано весняне прибирання. Чимало жителів села взяли у ньому участь, потішило й те, що долучилися також переселенці.

Всі разом розчистили велику ділянку занедбаного парку. З вивозом сміття допоміг СК «Радянський».

До минулорічних насаджень дерев додалися берізки, яблуні, та липи, які були висаджені цього року. Жителі села будуть з радістю спостерігати, як прокидаються та пускаються у ріст молоді деревця. Маємо надію, що наступного року на алеях квітнутимуть бузок та калина.

Працівники школи, дитячого садочку та Будинку культури також прибрали території біля своїх приміщень й навели лад на квітниках.

Зона відпочинку у центрі села значно розширилася – тепер є де відпочити молоді, та діткам.

Жителі с. Придніпрянське вийшли з ідеєю сортувати побутові відходи. Тож в одному з мікрорайонів з’явився експериментальний контейнер для збору пластику. Встановили його у центрі села, біля магазинів. У планах встановити ще один – для скла.

Якщо мешканці села будуть сортувати побутові відходи і роздільне збирання сміття себе зарекомендує, то контейнери будуть установлені і в інших мікрорайонах.

До Придніпрянського старостату входить ще один великий населений пункт – село Орлик.

Жителями цього населеного пункту проведено суботник, під час якого було вирубано молода поросль дерев у парку, який знаходиться у центрі села, біля приміщень поштового зв'язку та аптеки.

Здійснено побілку дерев біля приміщення адміністративної будівлі, школи, дитсадка, амбулаторії та на центральній вулиці села.

Окрім того, місцеві жителі прибрали кладовище та біля пам’ятників загиблим воїнам. Все сміття з територій кладовища було вивезене за допомогою місцевих фермерів.

Не забуваймо, що чистота і порядок залежить від кожного з нас.

626fa48da97b4.jpg 626fa48db05a5.jpg 626fa48e26448.jpg 626fa48e66d2e.jpg