Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

26.04.2022 13:46

У Кобеляках вшанували пам’ять про ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

6267a36dd1e4b__Без-имени-1.jpg

26 квітня для України – скорботний день. 36 років тому сталася найбільша в історії ядерної енергетики катастрофа. Вибух четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС призвів до значного екологічного забруднення, численних жертв та інших гуманітарних наслідків.

У ліквідації катастрофи брали участь близько 600 тисяч осіб: пожежники, персонал АЕС, рятувальники, медики, військові, науковці, інженери, добровольці. З них 10 тисяч – із Полтавщини.

Традиційно цього дня представники Кобеляцького міської територіальної громади, керівники установ та організацій, а також учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції зібрались біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля щоб вшанувати пам’ять людей, які віддали найцінніше – своє життя.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку, вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони.

Цього року через окупацію ЧАЕС рашистами з першого дня війни існувала небезпека повторення трагедії світового масштабу.

Тож нехай пам’ять завжди буде засторогою про той страшний квітень 86-го, нехай кожен вшановує цей день, як дань поваги та шани до усіх, хто жив і працював, хто був поряд з бідою в ту трагічну годину, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

Доземно схиляємо голови в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю померлих від радіаційного смерчу. Пам’ятаймо тих, хто загинув у чорнобильському пеклі і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…

 

6267a3530b0e7.jpg 6267a35c57acb.jpg 6267a3603e454.jpg 6267a366663e5.jpg