Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.04.2022 14:40

Шановні внутрішньо переміщені особи!

62626a03a70a3__Звернення.JPG

Кобеляцька міська рада ось уже другий місяць поспіль надає вам підтримку та допомогу, хоча має мінімальні надходження до бюджету. Та все ж ми докладаємо чимало зусиль задля того, щоб ви почувалися комфортно.

Щоденно харчується більше 400 осіб. На території громади три заклади освіти, люб’язно надали свої приміщення під притулки. Загальна кількість місць складає понад 200 чоловік. У цих навчальних закладах здійснюється щоденне дворазове харчування.

На території громади офіційно зареєстровано понад 3500 осіб, з них до 700 – діти. Така ж кількість громадян приїхали до своїх батьків, рідних, друзів та не звертаються до міської ради за реєстрацією.

Ви маєте можливість отримати гуманітарну допомогу, яка надходить до нас з міст-побратимів, від наших друзів, її приносять мешканці міста Кобеляки. Переважна більшість гуманітарної допомоги – це одяг, теплі речі, постільна білизна. Менше – це речі побуту, посуд, дитяче харчування, підгузки.

Нажаль, надавати вам гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів та предметів першої необхідності – пральні порошки, зубні пасти та щітки, шампуні, гігієнічні прокладки, які надають міста обласного значення, у нас немає можливості.

Окрім того, міська рада також забезпечує житлом та харчує загони територіальної оборони, які знаходяться на нашій території. Постійно підтримує місцевих жителів громади, які знаходяться за межею бідності. Всі ці витрати лягають на місцевий бюджет.

Днями розпочали видачу продуктових наборів (крупи, борошно, цукор, олія) для ВПО, які проживають у сільських населених пунктах.

Тому закликаю вас не загострювати ситуації, набратися терпіння та мудрості. Лише разом ми здолаємо усі труднощі та негаразди.

Все буде добре! Все буде Україна!

 

Кобеляцький міський голова                                   Олександр Копелець