Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.04.2022 12:53

З ВІРОЮ У ПЕРЕМОГУ!

625d0ae9f1e18__Звернення.JPG

Війна змінила життя кожного з нас, змінила наші цінності та пріоритети. Але незмінним залишається одне – віра в Україну і в нашу Перемогу.

Війна проходить не лише по лінії фронту – війна всередині кожного з нас. Ми не можемо її програти. Як не можемо пробачити окупантам зруйнованих житлових масивів, пологових будинків, закатованих мирних жителів та понівечені душі дітей. Ми на своїй землі відстоюємо власну незалежність, і силу духу нашого народу не зламати. Кожен із нас на своєму місці наближає Перемогу.

Зараз немає неважливої роботи, немає неважливих людей. Ми всі разом повинні допомагати державі та громадянам, які цього потребують.

Територіально Кобеляцька громада знаходиться в області, котра перебуває в тилу. Тож наш обов’язок підтримувати армію, надавати допомогу іншим містам, які постраждали від російської навали.

Міська рада постійно підтримує Збройні Сили України. Для військових, які беруть участь у бойових діях на території Запоріжської, Харківської, Київської та Сумської областей постійно передаються знеболювальні, жарознижувальні, противірусні засоби, перев’язувальні матеріали, військове обладнання, продукти харчування, теплі речі, автотранспорт тощо.

Слід зазначити, що до таких гуманітарних акцій наша громада долучається все частіше та робить по можливості за першого прохання.

У Кобеляцькій міській раді зареєстровано близько 3500 внутрішньо переміщених осіб, з них до 700 – діти. Кожного дня безкоштовно харчується близько 500 чоловік. Надається гуманітарна допомога, житло. На території громади чотири заклади комунальної власності приймають вказану категорію громадян – Перегонівський садочок, Кобеляцький ліцей № 1 та Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради.

Окрім того, міська влада продовжує турбуватися про соціально незахищені верстви населення та багатодітні родини, які мешкають на території громади. Так, продуктовими наборами забезпечено понад 5000 жителів громади вказаної категорії.

Міська влада приділяє чимало уваги залученню гуманітарної допомоги від міст-побратимів та від різних благодійних фондів. Так, надійшло дві допомоги від наших друзів з Франції: одяг, простирадла, медикаменти, речі особистої гігієни, дитяче харчування.

Три гуманітарні допомоги були надані народним депутатом України по 149 виборчому округу Костянтином Касаєм.

Відповідно до розпорядження міського голови створена спеціальна комісія, яка займається розподілом гуманітарної допомоги. До її складу ввійшли представники закладів охорони здоров’я, освіти, громадянськості та засобів масової інформації. Членами цієї комісії була розподілена гуманітарна допомога, яка надійшла із Франції, де дитяче харчування та частина медикаментів була залишена для потреб жителів громади, а решту медичних препаратів було передано військовим на передову та для потреб військових шпиталів.

Усі підприємства та організації, об’єкти критичної інфраструктури Кобеляцької громади працюють у звичному режимі. Закликаю керівників установ та організацій різних форм власності – відновлюйте свою роботу, сплачуйте податки, адже саме так ви підтримаєте нашу країну, армію та громадян, які залежать від соціальних виплат.

Кобеляччина завершує посів ранніх зернових культур. Сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства сіяли: пшеницю, ячмінь, горох, ріпак, жито та інші культури.

Комунальні служби працюють у штатному режимі. Окремі аварії на водомережах ліквідовувалися, вивозиться сміття. На території громади розпочалися роботи по благоустрою населених пунктів. Закликаю всіх мешканців долучитися до місячника благоустрою та чистоти.

Патрулювання та охорона громадського порядку й об’єктів критичної інфраструктури здійснюється у визначеному порядку. Загони самооборони та рота територіальної оборони щоденно несуть патрулювання по всій території громади.

Значно збільшилась кількість сигналів повітряної тривоги, які лунають по кілька разів протягом доби. Полтавська область неодноразово потрапляла під обстріли, є трагічні випадки. Вкотре наголошую та прошу мешканців громади не наражатися на небезпеку й обов’язково ховатися в укриттях та дотримуватися режиму світломаскування.

Трішки приємної статистики. З початку воєнних дій на території нашої громади зареєстровано 44 шлюби, з них 10 – уклали переселенці. За цей період народилося 24 малюки: 12 хлопчиків та 12 дівчаток, з них – 8 народили матусі з категорії переміщених осіб. Це говорить про те, що життя продовжується. Народжується нація українців.

Щиро дякую і пишаюся кожним, хто зараз робить усе можливе для наближення Перемоги. Завдяки вам, дорогі жителі громади, воює не лише зброя – воює український дух, який неможливо здолати! Разом ми переможемо!

 

З повагою –

Кобеляцький міський голова                                      Олександр Копелець