Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

06.04.2022 11:59

Відбулося засідання Виконкому міської ради

624d2c3666d1a__b02f1320aa1ac06def54efc8d77a92a8.jpg

4 квітня міський голова Олександр Копелець провів чергове засідання Виконавчого комітету міської ради.

Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів міської ради, старости та працівники апарату Виконавчого комітету міської ради.

Члени Виконкому розглянули питання щодо внесення змін до показників бюджету Кобеляцької міської ради, якими передбачено затвердження субвенції з Білицької селищної ради у сумі 184 265 грн. Зі слів начальника Фінансового відділу Андрія Дацка, вказана сума буде використана на придбання ПММ, поховання загиблих та інші витрати, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності та оборони громади.

Окрім того, були погоджені клопотання Відділу освіти  щодо затвердження актів прийому-передачі продуктів харчування закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти, які були використані для організації харчування внутрішньо переміщених осіб. Відповідно підписаних актів передано продуктів харчування на суму 98293,17 грн.

Також, за інформацією Наталії Коваль, було розглянуто питання зняття з балансу Відділу освіти комп’ютерного обладнання, яке передано Білицькій селищній раді у кількості 4 шт.

У ході засідання також було розглянуто питання надання матеріальної допомоги жителя громади. Загалом було розглянуто 21 заяву, з яких 14 – стосувалися виділення коштів на лікування онкохворих, 4 – на поховання, решта – на лікування хвороб загального характеру.

Далі було розглянуто питання щодо внесення змін до Програми відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах загального користування автомобільним транспортом. Зміни до Програми стосувалися продовження терміну дії даної програми та затвердження маршрутів.

У ході обговорення були озвучені пропозиції детального вивчення питання придбання ще одного автобуса з більшою кількістю пасажирських місць та введення нових маршрутів.

Члени Виконавчого комітету також погодили призначення помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки та затвердили Порядок компенсації витрат за тимчасове  розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

Виконком одноголосно підтримав пропозицію передати два транспортні засоби для потреб ЗСУ.

На завершення засідання було обговорено питання забезпечення продовольчого резерву громади, продовження формування продуктових наборів місцевим жителям та внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані на території Кобеляцької міської ради та забезпечення продуктами для продовження приготування гарячих обідів для ВПО.

Насамкінець, Олександр Копелець повідомив про проведення місячника благоустрою та чистоти. Наголосив на необхідності наведення порядку у парках, скверах, на кладовищах та облаштуванню пам’ятників.