Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

30.03.2022 12:51

​​​​​​​Обговорено нагальні питання життєдіяльності громади

6243fddff34ef__IMG_1203.JPG

29 березня міський голова Олександр Копелець провів нараду із старостами та діловодами старостинських округів.

Участь у нараді взяли заступник міського голови Сергій Китайгора, керуюча справами (секретар) Виконавчого комітету міської ради Олена Постольник, спеціалісти відділів апарату Виконавчого комітету міської ради та представники відділу №4 управління соціального захисту населення Полтавської районної військової адміністрації.

Спершу міський голова Олександр Копелець подякував діловодам за їх роботу. Наголосив, що головним завданням старости є забезпечення проведення посівної кампанії 2022 року та наповнення бюджету громади. Зауважив, що лише злагоджена робота старост, діловодів та працівників міської ради дасть позитивні результати та підвищить імідж міської ради.

Начальник юридичного відділу Аліна Деркач детально ознайомила присутніх з розподілом обов’язків між старостами та діловодами.

Про зміни у земельному законодавстві під час воєнного стану інформувала в.о. начальника відділу земельних відносин, екології та комунальної власності Віта Костенко. Вона повідомила, що Верховна Рада України прийняла Закон щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. Даним законодавчим актом передбачаються зміни щодо строків оренди земельної ділянки; розміру орендної плати та встановлення жорстких обмежень щодо використання земельних ділянок у частині зміни цільового призначення та ін.

Начальник відділу №4 УСЗН Полтавської районної військової адміністрації Олександр Боровик ознайомив присутніх з покроковим механізмом взяття на облік внутрішньо переміщених осіб; з категоріями осіб, які мають право на одержання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб; документами, які подаються для отримання відповідної довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та про установи, які мають право приймати й розглядати документи для видачі довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та надання їм грошових виплат.

На завершення присутні змогли отримати відповіді на поставлені запитання, обговорити важливі моменти вирішення робочих питань.

На нараді також було заплановано провести у квітні традиційний місячник благоустрою та чистоти по всіх населених пунктів Кобеляцької громади.

6243fdcfb81e6.jpg 6243fdd415ad6.jpg 6243fdda445a1.jpg