Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

28.03.2022 13:07

Доброго ранку жителі Кобеляччини!

62415f075692f__Звернення.JPG

Ось уже 33 день героїчної визвольної оборони України. За цей час Кобеляччина в числі Полтавської області стала надійним тилом і гуманітарним центром. Станом на 28 березня на території Кобеляцької громади офіційно зареєстровано близько 2 тисяч переселенців, з них до 400 – діти.

При Кобеляцькій міській раді діє штаб допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Їм надається гуманітарна допомога та щоденні гарячі обіди.

Окрім того, міська рада продовжує надавати допомогу малозахищеним верствам населення. Станом на 28.03.2022 року уже роздано 2837 продуктових наборів.

Мною, як очільником громади, проведено дві наради по питанню  підготовки та проведення весняно-польових робіт. Рада оборони ухвалила комплекс рішень, щоб сприяти посівній кампанії в умовах воєнного часу. Зокрема, досягнута домовленість з керівником відділу поліції та військкомату по пересуванню сільськогосподарської техніки під час комендантської години та через блокпости. Для цього не потрібні спецдозволи. Працівники, задіяні в посівній кампанії, бронюються від мобілізації а техніка не вилучається.

Війна внесла суттєві зміни у пріоритети, які потребують фінансування з міського бюджету. Суттєво змінились обсяги власних надходжень до бюджету, які у більшій мірі залежать від сплачених кобелячанами податків.

Тож вкотре наголошую на важливості сплати податків. Ці надходження сьогодні вкрай важливі для громади. Попри те, що фактично повністю припинено всі витрати на капітальні роботи, залишається потреба у фінансуванні захищених статей, серед яких заробітна плата медичному персоналу, працівникам дошкільних закладів, клубів та бібліотек, позашкільних навчальних закладів та іншим, які сьогодні продовжують забезпечувати життєдіяльність громади.

Щодо ситуації у Кобеляцькій міській територіальній громаді – вона стабільна та контрольована. Комунальна служба виконує свої щоденні задачі, курсують соціальні автобуси. Магазини, аптеки, підприємства та заклади працюють і підтримують економіку. Можливості нашого бюджету не безмежні. Тому потрібно якомога економніше витрачати бюджетні кошти.

Найголовніше – залишатися разом, бути згуртованими, єдиними та нескореними.

Вперед до перемоги! Дякую Збройним Силам України! Дякую усім жителям громади!

 

Кобеляцький міський голова,

Голова Ради оборони                                                          О.Копелець