Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

26.03.2022 22:06

ЯК ЖИВЕ КОБЕЛЯЦЬКА ГРОМАДА В УМОВАХ ВІЙНИ

623f56b2712eb__62066f7e54615__b02f1320aa1ac06def54efc8d77a92a8.jpg

Україна вже впродовж місяця чинить героїчний спротив російським загарбникам, місяць безстрашної боротьби українців за свою історію, за свій вибір, за своє майбутнє. Місяць від того моменту, коли життя розділились на «до» і «після», коли в один момент кардинально змінились пріоритети і цінності, адже на нашу землю прийшла війна.

Українці згуртовані як ніколи. Кожен намагається підтримувати армію і наших захисників, допомагати вимушено переміщеним особам з територій, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок російського вторгнення в Україну.

Весь цей період влада громади докладає максимальних зусиль для збереження спокою, організовує роботу із життєзабезпечення всіх сфер діяльності. Наразі у громаді ситуація контрольована і стабільна.

Жителі громади постачають продукти харчування та готують їжу для учасників територіальної оборони, плетуть маскувальні сітки, зварюють протитанкові «їжаки», відправляють гуманітарну допомогу у міста, окуповані ворогом.

Налагоджена робота з підтримки наших воїнів і переселенців із зон окупації та воєнних дій. Ми в будь-яку хвилину готові прихистити людей, які тікають від війни, надати їм необхідну допомогу.

Багато людей вже отримали прихисток завдяки небайдужим жителям громади, які добровільно зголосилися їх прийняти та допомогли влаштуватися на новому місці. Станом на 23 березня в громаді зареєстровано близько 1500 біженців, в т.ч. понад 300 дітей.

Міською владою у місті організовано безкоштовні обіди. Гарячі страви для переселенців готують працівники заклади дошкільної освіти із продуктів, які принесли і привезли небайдужі земляки.

Кухня працює щодня у дворі міської ради з дванадцятої до тринадцтої години. Саме тут можна підкріпитися смачною і досить калорійною їжею.

Кобеляччина - надійний тил, вона постійно займається гуманітарною допомогою. Ми не залишаємо в біді місцевих жителів, підтримуємо військових та цивільних, які проживають у зоні проведення бойових дій.

Багато хлопців та дівчат, чоловіків та жінок приносять продукти харчування та одяг до пунктів прийому. Потім ці речі завантажують до машин, які відправляються у складі гуманітарного конвою на Харківщину та Херсонщину.

У березні відправлено чотири автомобілі з гуманітарною допомогою для військових Збройних Сил України та жителів міста Харкова.

Найбільше надали допомоги сільськосподарські товаровиробники: СБК «Радянський», ТОВ «Агрозем груп», ФГ «Родина», ФГ «Злагода», ФОП Кокудак, АФ «Добробут», СФГ «Маліс», ФГ «Водограй», СФГ «Меркурій», ФГ «Орлан», ФГ «Орлицький», ФГ «Покрова-2006», ФГ «Юлія», ПСПА «Урожай», СТОВ «Говтва» і багато інших фермерських господарств.

Сільськогосподарські товаровиробники надавали соняшник, пшениця, ячмінь, просо, горох, кукурудзу, які перебивають на крупи, борошно та давлять олію. У планах міського очільника пекти хліб для соціально незахищених верств населення.

Приватні підприємці забезпечили морозильними камерами, одноразовим посудом, м’ясними продуктами тощо.

Жителі сіл Орлик та Світлогірське займалися виловом та виготовленням рибних консервів.

Інші жителі громади забезпечили птицю, свинину та яловичину для виготовлення м’ясних консервів.

Усі наші люди працюють на Перемогу.

За ініціативи Кобеляцького міського голови Олександра Копельця, організовано забезпечення продуктовими наборами малозахищених верств населення. Допомога надається людям, які перебувають у складних життєвих обставинах, інвалідам, багатодітним сім’ям тощо. 

До харчових наборів входять крупи, цукор, олія, борошно. Загальна вага продуктового набору становить більше 8 кг.

У міській раді сформовано списки людей, які першочергово потребують продовольчої допомоги. Загальна кількість людей, за попередніми розрахунками, становить близько 3000 осіб.

Станом на 23 березня видано 1496 продуктових наборів. Працівниками Служби у справах дітей та сектору соціального забезпечення міської ради розвезено 120 наборів багатодітним сім’ям, малозабезпеченим, сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, особливим дітям. Всього на обліку Служби у справах дітей знаходиться 126 таких сімей.

Робітники Центру надання соціальних послуг Кобеляцької міської ради вручили такі набори громадянам похилого віку і особам з інвалідністю, які перебувають на обліку в територіальному центрі. 

Також забезпечено одиноких пенсіонерів та онкохворих громадян продуктовими наборами. Всі жителі громади, які за нинішніх обставин найбільше потребують підтримки, будуть забезпечені продуктами харчуваннями.

Прохаємо жителів громади не хвилюватися. З 1 квітня 2022 року мешканці міста та сільських населених пунктів громади, які не отримали продуктові набори, можуть звернутися в міську раду або до діловодів із відповідною заявою та отримати їх.

P.S. Два працівника «Водоканал Плюс» за порушення моральних принципів звільнені із займаних посад.