Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

25.03.2022 14:25

Посівна 2022 - головне завдання

623d99724a6f2__622c5defbdfb4__Звернення.jpg

Майже місяць минув з того дня, як Росія перейшла до відкритої агресії по всій території України. У попередніх зверненнях я, як голова Ради оборони, закликав вас зберігати спокій і чітко виконувати інструкції Ради оборони Кобеляцької громади, які надавалися з обласного та районного штабів оборони. Завдяки тому, що ви почули і зрозуміли мене, ми з вами змогли створити оперативний штаб, який вирішує нагальні питання, прийняли рішення щодо охорони громадського порядку та організували групи швидкого реагування у складі працівників поліції та особового складу загону територіальної оборони, який діє на території нашої громади.

Ми забезпечили медичними засобами першочергової допомоги всі ФАПи й амбулаторії та створили резервний фонд медикаментів у міській лікарні.

Також вирішено питання дислокації та забезпечення повноцінного функціонування роти територіальної оборони. Сьогодні я щиро, від усієї душі дякую вам усім не тільки за підтримку і розуміння, а й за принесену гуманітарну та продовольчу  допомогу, за те, що в єдиному пориві протягом трьох днів ми збудували  укріплені блокпости на території нашої громади та  обмежили з усіх сторін в’їзд у наше місто.

Ми створили загони самооборони в кожному населеному пункті, забезпечили чергування і контроль над ситуацією. Щоночі працівниками міської ради проводиться патрулювання сільських населених пунктів.

Сьогодні хочу також подякувати і керівникам сільськогосподарських підприємств, які взяли активну участь у забезпеченні продуктами харчування найбільш вразливої частини населення - малозабезпечені, одинокі громадяни, багатодітні родини. Можу з впевненістю сказати, що завдяки вам, жителі нашої громади, ми зробили все, що б перемоги у цій війні.

Я звертаюся до тих людей, у яких є відчуття провини за те, що вони зараз не воюють. Якщо у вас немає воєнного досвіду, якщо ви не тримали в руках зброю, то повірте, солдат з вас буде також нікудишній. Тому наближайте перемогу, працюючи на своїй ділянці роботи. Я переконаний, що на місці, де ви зараз знаходитесь і проживаєте, ви допоможете набагато більше, ніж на передовій. Якби зараз усі пішли воювати на фронт, то такий сектор, як сироти, пенсіонери, студенти, малозабезпечені сім’ї, вимушено переміщені особи та  інші опинилися б у критичному стані. А нам потрібно думати про належне функціонування усіх галузей громади, що і визначає майбутнє нашої громади.

Як не прикро, серед нас знайшлися люди, які не витримали такого морального натиску, і, на жаль, поїхали в інші країни. Хтось – рятував дітей, хтось – нажите багатство, а хтось – власну «шкіру». Я думаю, що час розставить усі крапки над «і», і я не буду нікого осуджувати, бо пам’ятаю, що всім нам тільки Бог суддя.

Сьогодні я, як керівник громади, звертаюся до всіх жителів і вимушено переміщених осіб: повертатайтеся до нормального ритму життя!

Зараз ми живемо в такий час, що війни виграються не тільки живою силою і технікою, а, в основному, економікою. Майже все залежить від того, наскільки буде економічно сильною наша держава. Тому головна битва за перемогу у нас з вами ще попереду. Звичайно, ви всі здогадалися, що я маю на увазі забезпечення економічної і продовольчої безпеки України.

Від того, як ми спрацюємо у нашій громаді, як спрацює вся Україна, дуже і дуже багато залежить у майбутньому. Головне – не тільки як-небудь відсіятися, відбути чергу, а отримати добрий урожай кожної сільськогосподарської культури. Я чудово розумію, що в цей час, коли провідні фірми-поставщики посівного матеріалу закрилися і виїхали, відсутні міндобрива, дизпаливо, і ціни на них збільшилися в 3-5 разів, це завдання вирішити буде нелегко. Головне, щоб нас почули у Кабінеті Міністрів України, Верховній Раді України, Президент, як гарант. І щоб на посівну держава виділила насіння, засоби захисту, дизпаливо по низьких цінах, або навіть надала в борг під урожай 2022 року. Тому ще раз звертаюся до всіх підприємців, до всього бізнесу, який є у громаді, – продовжуйте працювати, залишайте свій бізнес відкритим. Звертаюся до всіх громадян, - продовжуйте жити так, як до війни, а це означає -  продовжуйте сплачувати податки, комунальні послуги, рахунки, кредити. Громаді це надзвичайно важливо. Таким чином ви максимально їй допоможете.

Йдемо вперед, з нами правда. Ми обов’язково переможемо! Слава Україні!

Кобеляцький міський голова, голова Ради оборони  - Олександр Копелець