Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

19.03.2022 13:06

Відбулася нарада з сільгоспвиробниками Кобеляцької громади

6235b9de3c38d__IMG_1023.JPG

18 березня у Кобеляцькій міській раді під головуванням міського голови Олександра Копельця відбулася нарада з представниками сільськогосподарських підприємств громади щодо забезпечення посівної кампанії – 2022.

У нараді взяли участь: Кузьменко Володимир Миколайович – начальник відділення поліції №2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, Андрушко Петро Анатолійович – начальник третього відділу Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Кумака Надія Дмитрівна – керуюча Кобеляцьким відділенням КБ «Приватбанк», Гусакова Людмила Вікторівна – в.о. начальника Кобеляцької ДПІ.

Питання, що розглядалися стосувались організації роботи в особливих умовах воєнного стану. Міський голова зазначив, що завдяки героїзму наших військових громада знаходиться у безпеці. Тому потрібно проводити роботу, готуватися до посівної та налагоджувати рівномірне життя. Голова зазначив, що у аграріїв у військовий час свій фронт – проведення посівної та саме зараз настала необхідність обговорення особливості її проведення.

Під час наради начальник юридичного відділу міської ради Аліна Деркач ознайомила представників сільськогосподарських підприємств Кобеляцької громади з основними напрямками підтримки державою сільськогосподарських підприємств у період посівної кампанії. Вона наголосила, що Міністерство аграрної політики бере на себе додаткові функції координації розподілу засобів захисту, дизельного палива, насіннєвого матеріалу.

З цією метою Міністерством аграрної політики та продовольства України, спільно з Міністерством енергетики України, напрацьовано механізм забезпечення паливом посівної кампанії 2022 року. Зокрема, Міненерго починає збирати заявки від аграріїв щодо потреб у паливі в конкретних регіонах. Для цього потрібно заповнити заявку (форма EXCEL в додатку Потреба пальне-агро_бланк) і відправити на пошту farmersneeds2022@gmail.com.

Також сільгоспвиробники до 31 травня 2022 року можуть отримати кредити під 0%, а держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, які пов'язані зі здійсненням сільськогосподарської діяльності. По цьому питанню доповідала Надія Кумака.

Перед присутніми виступив начальник третього відділу Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Петро Андрушко, якій надав роз’яснення щодо питання бронювання військовозобов’язаних на час проведення комплексу весняно-літніх польових робіт.

У нараді взяли участь представники компаній, що займається засобами захисту рослин та паливно-мастильними матеріалами, які закликали всіх присутніх до активної співпраці задля спільної мети.

Наостанок Олександр Олександрович подякував усім сільгоспвиробникам за розуміння, за те, що відгукнулися на прохання і надали посильну допомогу зерном та продуктами харчування. Завдяки їх зусиллям міська рада має змогу забезпечити продуктовими наборами найбільш вразливу частину населення, готувати безкоштовні обіди для вимушених переселенців.

Міський голова наголосив, що перемогти ми можемо тільки разом, підтримуючи один одного та виконуючи своє завдання, свою роботу.