Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

02.03.2022 09:53

Шановні підприємці Кобеляцької громади!

621f2032c3abf__Звернення.JPG

З 24 лютого 2022 року на території України введено військовий стан. До Кобеляцької міської ради надходять численні звернення громадян, особливо зі старостинських округів, про неможливість розрахунку картками банків через POS термінали (безготівкового розрахунку), які установлені та є працюючими в магазинах продуктів харчування.

Причиною цьому є вимога підприємців оплачувати продукти харчування тільки у готівковій формі.

Наголошую, що права громадян України, у тому числі в період військового стану, за частиною платежів захищені діючим законодавством. Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» громадяни мають право вибору способу розрахунку за наявності працюючого POS терміналу, тобто безготівкового розрахунку або готівкою, і магазин повинен надати таке право, а примус до здійснення покупки певним чином – це порушення.

Закликаю підприємців, що здійснюють продаж населенню продуктів харчування, бути розсудливими, дотримуватися чинного законодавства, передусім в умовах воєнного стану.

Особливо наголошую усім жителям громади повідомляти про випадки відмови у проведенні оплати платежів за телефоном: 0534331205.

Ми зараз перебуваємо у складних умовах, тож маємо зберігати спокій, допомагати тим, хто цього потребує. Разом ми переможемо.