Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

27.02.2022 13:44

Місто-побратим Зінген відкрило благодійний рахунок для забезпечення медикаментами жителів міста Кобеляки

621b6423613bc__8dc936e8970411ec8f9e005056925ed5.jpg

Місто Кобеляки багато років поспіль підтримує дружні стосунки з містом Singen (Німеччина). За довгий період взаємовідносин встановлені міцні та дружні стосунки.

Нещодавно, на ім’я міського голови Олександра Копельця, надійшов лист від обербургоміста міста-побратима Зінген – Bernd Häusler, засновника дружніх стосунків Wilhelm Josef Waibel та координаторки зв’язків між нашими містами – Carmen Scheide. У листах вони стурбовані ситуацією, що склалася в Україні та висловили віру в те, що у нашій державі найближчим часом запанує мир та, найголовніше, вони запропонувала надати підтримку місту Кобеляки.

У суботу, 26 лютого, близько 300 жителів Зінгена з українськими прапорами зібралися на площі у знак солідарності та підтримки міста-побратима Кобеляки.

Мер Бернд Хойслер, засновник товариства і почесний громадянин міста Кобеляки Віллі Вайбель та офіцер партнерства пані Кармен Шайде повідомили присутнім про поточну ситуацію в Україні, про загрозу європейським країнам від цього вторгнення та зачитали звернення міського голови Олександра Копельця до жителів міста Зінген.

У своєму зверненні міський очільник попрохав німецьких друзів допомогти з медичними засобами.

Під час акції жителі міста Зінген підтримали прохання передати медичні препарати для міської лікарні. Для цього вирішили відкрити благодійний рахунок для збору коштів.

Щиро дякуємо нашим друзям із міста-побратима Зінген.

 

621b64208957e.jpg