Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

16.02.2022 13:37

Міська рада виділила кошти для потреб підрозділів територіальної оборони

620ce203b47e2__2.jpg

15 лютого відбулося пленарне засідання сімнадцятої позачергової сесії Кобеляцької міської ради восьмого скликання, яке провів міський голова Олександр Копелець.

У роботі сесії взяли участь секретар міської ради Володимир Жуков, заступники міського голови Сергій Китайгора та Михайло Брейко, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

Депутати сформували порядок денний пленарного засідання, до якого включили лише одне питання – затвердження місцевої Програми підтримки підрозділів територіальної оборони та Збройних Сил України на 2022 рік.

Необхідністю прийняття даної програми є суспільно-політична ситуація, що склалася на фоні загрози військового вторгнення на територію України з боку Російської Федерації.

Начальник Фінансового відділу міської ради Андрій Дацко повідомив, що на звернення Полтавської районної адміністрації розроблена місцева Програма підтримки підрозділів територіальної оборони та Збройних Сил України на 2022 рік, якою передбачається виділення коштів з міського бюджету у сумі 150 000 грн для забезпечення потреб підрозділів територіальної оборони.

У ході пленарного засідання позачергової сесії міської ради слово тримав начальник третього відділу Полтавського РТЦК та СП, підполковник Петро Андрушко, який наголосив на необхідності фінансової підтримки Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Пленарному засіданню позачергової сесії передувало спільне засідання профільних комісій міської ради, яке провів голова комісії мандатної та з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, дотримання прав людини, громадського правопорядку, законності та запобігання корупції Василь Фещенко. Відповідно висновку комісії дане питання було внесено на розгляд позачергової сесії міської ради, де й була затверджена відповідна Програма.

620ce1fa8a2c0.jpg 620ce1fff1073.jpg